Pes yani Tansu Hanım

Güncelleme Tarihi:

Pes yani Tansu Hanım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çiller, Hürriyet'in ‘‘Yalanın belgesi’’ manşetini yalanlamak için gönderdiği belgeyle bir yalan daha söyledi. Çünkü Çiller’in ‘onur belgesi’ dediği bu belge, Harvard'ın sıradan bir teşekkür mektubuydu.

Seçim önceki çıktığı TV kanallarında, ABD'nin dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi'nden kendisine ‘fahri doktora’ payesi verildiğini söyleyen DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, doğru söylemediğini itiraf etti.

Çiller, üniversiteye yaptığı ziyaret nedeniyle bir onur belgesi aldığını açıkladı. Oysa Çiller'e verilen belge, sıradan bir teşekkür mektubuydu. Çiller böylece, düzeltmeye çalıştığı yalanı için ikinci bir yalan daha söylemiş oldu.

Profesörlük unvanı taşımasına ve deneyimli bir akademisyen olmasına rağmen, kendisine verilen onur belgesini fahri doktora unvanı olarak kamuoyuna açıklayan Çiller, Hürriyet'in dünkü manşeti üzerine, gerçeği zoraki açıkladı.

Çiller, dün yazılı açıklama yaparak, seçim konuşmaları sırasında sözünü ettiği bir ‘ayrıntı’nın yayın organları tarafından büyütüldüğünü savundu. Çiller, ‘‘Konu; Harvard Üniversitesi'nde yaptığım temas ve incelemeler sırasında, üniversite rektörlüğü tarafından bana verilen belgedir’’ dedi.

KENDİSİNİ YALANLADI

Belgeyi kamuoyuna sunduğunu kaydeden Çiller, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

‘‘Söz konusu belge, Harvard Üniversitesi Rektörü Neil L. Rudenstine imzasıyla hazırlanmış bir onur belgesidir. Bu belge, kamu hizmeti alanında yaptığım öncü çalışmalara atfen verilmiştir.

Fahri doktara unvanı da bir onur belgesidir. Üniversiteler,

başarılı çalışmalar yürütmüş, tanınmış kişilere fahri doktora veya değişik onur belgeleri vermektedir. Bu unvan, dünyanın değişik yörelerinde defalarca şahsıma verilmiştir.

Bunun yanında, ben ekonomi doktorası yapmış ve üniversitede profesör unvanı almış, bölüm başkanlığında bulunmuş bir akademisyenim. Fahri doktora unvanlarımın önünde akademik kariyerim yer almaktadır.

Harvard'da yaptığım temas ve incelemelerde üzerinde durulması gereken konu fahri doktora belgesi değil; ‘ahbap-çavuş demokrasisi' olarak ifade edilen ve Türkiye için çok önemsediğim problemdir.’’

Fahri doktora dedi teşekkür mektubu çıktı

Harvard Üniversitesi

Massachusetts - Cambridge

Ekselansları Tansu Çiller

Bugün 29 Nisan 1998'de aşağıdaki konuşmayı sundu

Harvard Üniversitesi işbu belgeyle ekselansları Tansu Çiller'in 29-30 Nisan 1998 tarihleri arasında John F. Kennedy Devlet Okulu'nda düzenlenen Dünya Kadın Liderler Birinci Yıllık Zirve Konseyi toplantısına katıldığını ve

Böylelikle John F. Kennedy Devlet Okulu binalarında yapılan Dünya Kadın Liderler Konseyi'nin ülkelerinde devlet ya da hükümet başkanı olarak görev yapan kadın liderlerin dünyadaki tek organı olduğunu ve

Dünya Kadın Liderler Konseyi'nin kendi ülkelerinde en üst düzeyde görev yapmış ve yapmakta olan kadınların deneyimlerini, bilgilerini ve global vizyonlarını harekete geçirdiğini ve

Konsey mensuplarının geleceğin kadın liderleri açısından bir model rolü oynadığını, konseyin de kadınların global sorunlarını tartışıldığı, yeni liderlere uygun tavsiyeler yapılan, uluslararası dayanışma, diyalog ve eylem birliğinin gerçekleştirildiği ayrıca kadın liderlerin vatandaşlarına kamu hizmeti sunmada katılımın sağlandığı bir platform olduğunu ve

Harvard Üniversitesi'ndeki bu ilk Konsey'in Dünya Kadın Liderler dünyanın en deneyimli ve en saygın kadın liderlerini biraraya getiren bir toplantı olduğunu teyid eder ve

Bu nedenlerle Harvard Üniversitesi, Başbakan Tansu Çiller'e Dünya Kadın Liderler Zirve'sine katıldığı için teşekkür etme ve aynı zamanda devlet işlerinde bu öncü rolü için kutlama kararı almıştır.

Görev bilinci ve sorumluluğu altında bu metne imza koyuyor ve Üniversite mühürünü yirmi dokuz nisan bin dokuz yüz doksan sekiz tarih ve Harvard Koleji'nin üçyüz altmış ikinci kuruluş yıldönümünde basıyoruz.

Neil L. Rudenstine

President Harvard University



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!