Pervari'de Jandarma ve Emniyet'e saldırı: 3 asker ve 5 polis yaralı

Güncelleme Tarihi:

Pervaride Jandarma ve Emniyete saldırı: 3 asker ve 5 polis yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2010 00:00

Siirt'in Pervari İlçesi'nde Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü binalarına bir grup PKK´lı terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda, 5 polis, 3´ü asker, toplam 8 güvenlik görevlisi yaralandı.

Haberin Devamı

PERVARİ'YE HAİN SALDIRI (WEB TV)  

 

SİİRT’in Pervari İlçesi'nde dün gece İlçe Emniyet Amirliği binasına saldıran PKK'lı teröristlerle çakın çatışmada yaralanan 5 polis ile 3 askerin tedavisi sürerken, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için komandolar Herekol Dağı ile Besta Vadisi'nde geniş çaplı operasyon başlattı. Kaçış yolları tutulan teröristleri komando birlikleri kıskaca aldı. Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, PKK'lı teröristlerin  ilçenin elektriğini kestikten sonra Emniyet Amirliği'ne roketli saldırı düzenlediği ve güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmanın 50 dakika sürdüğü belirtildi.

Pervari'de dün geceki PKK saldırısının detayları bu sabah belli oldu. Yapılan tespitlere göre, sayıları 50- 60 kadar olduğu belirtilen PKK'lı teröristlerin saldırısı şöyle gelişti:

Teröristler Pervari girişindeki ana trafodan ilçenin elektriğini kesti. İlçe merkezine sızan bir grup terörist saat Pervari İlçe Emniyet Amirliği binasına 50 metre kadar yaklaşarak saat 21.05'te saldırı başlattı. Teröristler önce Emniyet Amirliği'ne roketatarlarla ateş açtı. Binaya isabet eden roketatar mermilerinden biri binanın dış duvarına isabet edip patlarken şarapnel parçalarından hem Emniyet Amirliği binasında hem de yakındaki İlçe Jandarma Komutanlığı binasında nöbet tutan polislerle askerler yaralandı.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma sırasında ilçeye hakim tepelerden PKK'lı gruplar uzun namlulu silahlarla Emniyet Amirliği binası ile yanındaki lojmanlara kurşun yağdırdı. Emniyet Amirliği'nin hemen yanındaki Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı'ndaki askerler, PKK'lıları uzun namlulu silahlarla ateş açtığı tepeleri ağır silahlarla ateş altına alarak teröristlerle çatışan polislere destek verdi. Saat 21.55'e kadar süren çatışmada, PKK'lı teröristler püskürtülürken, silah sesleri aralıklarla gece yarısına kadar devam etti.

5 POLİS VE 3 ASKER YARALANDI

PKK'lı teröristlerin ilçe merkezinin elektriğini keserek uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla gerçekleştirdiği saldırıda açılan ilk ateşle polis memurları Veysel Doğru, Abdülkadir Altun, Arif Zengin, Mehmet Kemal Karakaş ve İsrafil Çakır ile erler Ramazan Aydemir, Soner Gördü ve Uğur Karamazı yaralandı.

Yaralılar, Pervari Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterle Siirt'e götürüldü. Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı'nda nöbet tutarken savrulan şarapnel parçalarından hafif yaralanan 3 asker Siirt Asker Hastanesi'nde, 5 polis de Siirt Devlet Hastanesi'nde nde tedaviye alındı. Özel Harekatçı polislerden Veysel Doğru'nun durumunun ağır olduğu, diğer 4 polisin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Siirt valisi Musa Çolak ile 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen, bu sabah yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu ve tedavileriyle ilgili bilgi aldı.

KOMANDOLAR PKK’LILARIN PEŞİNDE

Pervari İlçe Emniyet Amirliği'ne uzun namlulu silahlar ve roketatarlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için komando birlikleri Herekol Dağı ile Besta Vadisi'nde geniş çaplı operasyon başlattı.

Sikorsky helikopterlerle teröristlerin kaçış güzergahındaki stratejik noktalara komandolar indirilirken, Siirt'ten takviye olarak Jandarma Özel Harekat birlikleri bölgeye sevk edildi. Teröristlerin kıskaca alındığı bölgede operasyon devam ederken polis de Pervari ilçe merkezinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

SİİRT Valiliği'nden, Pervari'deki saldırıyla ilgili yazılı açıklamada şöyle denildi:

“16.07.2010 günü saat 21.05 sıralarında ilçe genelinde elektrik akımlarının kesilmesi sonrasında sayıları tespit edilemeyen bir grup PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubunca Pervari İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası ve lojmanlarına yönelik, İlçe Emniyet Amirliği karşısından ilk etapta 2 (iki) adet roketli saldırı gerçekleştirilmiş ve akabinde uzun namlulu silahlar ile ateş açılmıştır.

Pervari İlçe Emniyet Amirliği görevlilerince anında ateş ile karşılık verilmiş, silahlı çatışma saat 21.55'e kadar aralıksız olarak devam etmiş, bu saatten sonra ise yer yer değişik noktalardan taciz atışları devam etmiştir. Açılan ilk ateş ve roketatarlı saldırı sonrası polis memurları Mehmet Kemal Karakaş, İsrafil Çakır, özel harekat polisleri Abdulkadir Altun, Arif Zengin hafif şekilde, özel harekat polisi Veysel Doğru ise ağır şekilde olmak üzere toplam 5 polis memuru yaralanmış, Ayrıca Pervari İlçe Asayiş Komando Bölük Komutanlığı emrinde görevli Ramazan Aydemir, Soner Gördü, Uğur Karamazı isimli 3 asker hafif şekilde yaralanmıştır.

Yaralı güvenlik görevlilerimiz Pervari Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterle Siirt'e intikal ettirilmiş, Siirt Asker Hastanesi ve Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır.”

Haberin Devamı


GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

GENELKURMAY resmi internet sitesinde Pervari'deki PKK saldırısında 3 askerin hafif yaralandığı duyuruldu. Açıklama şöyle:
“Siirt ili Pervari İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına bölücü terör örgütü mensuplarınca, roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı esnasında, atılan roketatar mühimmatının şarapnel parçalarının sekmesi sonucu; İlçe Emniyet Müdürlüğü yanında konuşlu Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı emniyet nöbetçisi 3 er hafif şekilde yaralanmıştır.”

 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!