Perinçek'e gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Perinçeke gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ankara DGM'nin ‘İP-PKK ilişkisini’ araştırmak için yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, dün gözaltına alındı. Partinin tüm il ve ilçe örgütlerine de baskın düzenlendi. İP Ankara İl Sekreteri Hasan Basri Özbey, ‘‘Bu, Çiller Özel Örgütü'nün, çete-mafya-tarikat üçgeninin tertibidir’’ dedi.

Susurluk sürecinde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen ve önceki gün de Özel Harekât Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in 10-15 gün içinde tutuklanacağını iddia eden İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün gözaltına alındı. Perinçek ile birlikte Genel Sekreter Mehmet Bedri Gültekin, Mamak İlçe Başkanı Hasan Yıldız ve parti üyeleri Ahmet Akkaş, Sadet Ateş, Sadık İrk, Gülşah İrk ve Hüseyin Tuncer de gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen Perinçek, ‘‘Hürriyetimi geri alana kadar açlık grevi yapacağım’’ dedi. İP Ankara İl Sekreteri Hasan Basri Özbey ise ‘‘Bu partimize, Çiller Özel Örgütü'nün, çete-mafya-tarikat üçgeninin tertibidir’’ diye konuştu.

Ankara DGM'nin ‘İP-PKK ilişkisini araştırmak' gerekçesiyle başlattığı soruşturma çerçevesinde Terörle Mücadele ekipleri, dün saat 11.00'de başta Genel Merkez binası olmak üzere partinin Türkiye çapındaki tüm il ve ilçe binalarına baskın düzenledi. İP'nin Genel Merkez binasına gelen polisler, yaptıkları aramada 4 silaha ve çok sayıda dokümana el konduğunu belirttiler. Bir ruhsatsız tabanca da Mamak İlçe Başkanlığı'nda bulundu.

Perinçek'in gözaltına alınması sonrasında basın açıklaması yapan İP Genel Başkan Danışmanı ve Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever ise, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller'i suçladı. İlsever, Çiller çiftinin DYP Gençlik Kolları'nda itirafçılarla ‘vurucu güç' oluşturmaya çalıştıklarını ve bu kişilere Perinçek'in PKK ilişkisini gözler önüne serme talimatı verdiklerini öne sürdü. Çillerler’in talimatıyla şu anda Öncü Gazetesi’nde çalışan bir itirafçının ‘Garzan Eyalet Komutanlığı' imzası ve ERNK mühürü taşıyan sahte mektubu Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'e verdiğini iddia eden İlsever, şunları söyledi: ‘‘Mektubun üzerindeki Mart 1996 rakamında, 6 ile oynandığı belli oluyor. ERNK mühürü de sahte. Bu mühür daha önce İstanbul'da bir işadamından haraç almak için hazırlanmış. Mektup, Perinçek'e silah ve para yardımı nedeniyle teşekkür ediyor’’

PKK'nın Perinçek'e gönderdiği imzasız mektup

İP Genel Başkan Danışmanı Ferit İlsever'in, ‘‘Çillerler tarafından hazırlandığı’’ ve ‘‘Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in çekmecesinde bulunduğunu’’ iddia ettiği mektubun tam metni şöyle:

İŞÇİ PARTİSİ GENEL BAŞKANI SAYIN D. PERİNÇEK'E

Öncelikle parti önderliğimizin size karşı duyduğu güveni ve içtenliği belirterek, önderliğimizin devrimci selamlarını iletmek isteriz.

Gerçekten de zorlu dava, inanç ve mücadelemiz içerisinde sizin göstermiş olduğunuz özveri ve gerek silahlı, gerek siyasi, gerekse de ekonomik yönden partimize yapmış olduğunuz katkıları kelimelerle ifade etmek mümkün değildir. Yıllardır sömürülen ve faşist TC ordusunun katliamlarına maruz bırakılan Kürt halkının, sizin gibi insan haklarına saygılı, cesur ve bağımsızlık mücadelesini yürüten partimize çekinmeden destek çıkan yiğit fertlere ihtiyacı vardır. Zaten sergilemiş olduğunuz pratiksel icraatlarınız parti önderliğimiz ve Garzan Eyaleti Karargah Komutanlığımız tarafından da büyük memnuniyetle takdir edilmiştir.

Bundan sonraki dönemlerde de partimiz sizinle sırt sırta çalışmaktan şeref duyacaktır. Partimiz adına çalışmalarınızda başarılar diler, saygılarımızı sunarız.

DEVRİMCİ SELAMLAR

04.03.1996

PARTİ ÖNDERLİĞİ ADINA GARZAN EYALETİ KARARGAH KOMUTANLIĞI






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!