'Perde sadece yerli oyunlarla açılacak'

Güncelleme Tarihi:

Perde sadece yerli oyunlarla açılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2016 01:47

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, repertuarında güncellemeye giden Devlet Tiyatroları (DT) artık tüm sahnelerde yeni sezona, yerli oyunlarla başlayacak.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları, darbe girişiminin ardından “yerli” oyunları repertuarına ekledi. Perdeler, hazırlanan özel seçkideki 18 oyunla, 4 Ekim’de 12 bölge ve 65 sahnede, “Türkiye’nin Perdeleri Türk Tiyatrosuyla Açılıyor” sloganıyla açılacak. DT Genel Müdürü Nejat Birecik, yeni sezon için repertuvarı sonuçlandırma aşamasındayken, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığını belirtti ve bu menfur saldırıdan bağımsız hareket edemeyeceklerini ifade etti. “Milli, manevi duyguları pekiştirmek için hümanist vatan milliyetçisi sanatçılar olarak vatan bütünlüğüne, birliğine katkıda bulunmak amacıyla sadece yerli oyunlarla sahnelerimizi açıyoruz” diyen Birecik şunları söyledi:

MİLLİ VE MANEVİ GÖREV

“Milli ve manevi duyguları pekiştirmek için hümanist vatan milliyetçisi sanatçılar olarak vatan bütünlüğüne, birliğine katkıda bulunmak amacıyla sadece yerli oyunlarla sahnelerimizi açıyoruz. Repertuvarı hazırlarken, tüm Türk tiyatrosunun birikimi ve estetik değerlerini gözden geçirdik, bu toprakların hikayesine öncelik verdik. Kaba siyaset rutubet gibidir sanatı çürütür, işimiz incelikli sanatçı bilinciyle estetik üretmek. Bu nedenle devlet tiyatroları, halkıyla bütünleşerek çalışmaya devam edecek.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!