Pera’da barış için oturdular

Güncelleme Tarihi:

Pera’da barış için oturdular
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2006 00:00

Çeşitli etnik köken ve kültürden gelen aralarında Mihri Belli, Vedat Türkali, gazeteci Mihail Vasiladis, belgesel sinemacı Raffi A. Hermonn’un da bulunduğu bir grup aydın, Güneydoğu’da tırmanan şiddet olaylarının durmasına yönelik "Barış İçinde Birlikte Yaşayabilmek İçin’ parolasıyla, dün, bir günlük oturma eylemi başlattı.

Kürt sanatçı Rojin’in de bir barış şarkısıyla katıldığı Pera Palas Oteli’ndeki eylem, bugün saat 11.00’de sona erecek. Yazar Vedat Türkali, inatlaşmayla bir yere varılamayacağını, barışın ’diyalogla’ kurulacağını söyledi. Kapatılan Türkiye Emekçi Partisi’nin kurucularından Mihri Belli de "Türkiye’nin bölünmesine, federasyona falan gerek yok. Zihniyet değişimi gerekiyor, bu yeter" dedi. Eyleme Akın Birdal, Eşber Yağmurdereli, Hırant Dink, Gençay Gürsoy, Abdurrahman Dilipak, Ercan Karakaş, Jülide Kural, Fatoş Güney, Osman Kavala, Yusuf Kurçenli, Aytaç Arman, Murathan Mungan, Ahmet Tulgar, Tahsin Yeşildere’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin destek verdiği belirtildi.

Şiddete sustular

ANKARALI feministler ile Kadın Dayanışma Vakfı ve Kırkörük Kadın Kooperatifi şiddeti protesto için "susma" eylemi yaptı. İnsan Hakları Anıtı önündeki eylemde, kadınlar ağızlarını siyah bantla kapattı. Kadın kuruluşları, Diyarbakır’dan başlayıp Türkiye’de yayılan olayların sesiz kalınan şiddetin ulaşacağı boyutları gösterdiğini ifade ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!