PENCEREDEN EL SALLAYARAK DEMEÇ VERDİ

Güncelleme Tarihi:

PENCEREDEN EL SALLAYARAK DEMEÇ VERDİ
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2011 09:28

Ergenekon davasıyla birleştirilen Malatya’daki Zirve Yayınevi katliamı soruşturması kapsamında 7 ilde arama yapılıyor. Profesör Zekeriya Beyaz'in evinde yapılan arama sona erdi.

Haberin Devamı

PROFESÖRLERİN EVİNDE ARAMA / FOTO GALERİ

BEYAZ'IN KIZI KONUŞTU / WEB TV

ZEKERİYA BEYAZ PENCEREDEN EL SALLADI / WEB TV

İLAHİYATÇI PROFESÖRLERİN EVİNDE ARAMA / WEB TV

PENCEREDEN EL SALLAYARAK DEMEÇ VERDİ

Arama sırasında konuşan Beyaz, ''Arama, misyonerlikle ilgili çalışmalarım hakkında. Fethullah Gülen ve Said-i Nursi hakkında kitap yazıyordum'' dedi. Pencereden el sallayarak demeç veren Öz, "Kitap yazıyordum" dedi.  İlahiyat Profesörü Zekeriya Beyaz'ın kızı Gökçen Beyaz yapılan aramaya ilişkin konuştu.     

Beyaz'ın kızı Gökçen Beyaz, "Sabah erken saatlerinde bir arama kararıyla birlikte geldi polis arkadaşlar. Kararda Ergenekon operasyonu kapsamında Doğu Perinçek ve Hurşit Tolon'un misyonerlikle ilgili kışkırtıcı söylemlerde bulundukları ve babamın da bunun içinde olduğuna dair arama kararı vardı. Evden misyonerlikle ilgili hiçbir belge alınmadı. Evden sadece Said-i Nursi ve Nurculukla ilgili çıkacak olan bir kitap vardı. Polis arkadaşlar sadece onunla ilgili bilgileri incelediler ve belgeleri aldılar" dedi.

Haberin Devamı

7 ilde arama     

“Ergenekon” soruşturması kapsamında incelenen Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin olarak Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın da aralarında bulunduğu bazı kişilere ait adreslerde arama yapılıyor. 

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki evine gelen polisler arama başlattı. Arama yapılan iller: İstanbul, Ankara, Adana, Konya, Trabzon, Malatya ve Antalya.

İlahiyatçıların evi aranıyor

Evi arananlar ilahiyatçı profesörler arasında Prof. Zekeriya Beyaz, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Küçük, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Başkan Yardımcısı Prof. Şahin Filiz, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Albayrak, İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salim Cöhce  ile Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin eski dekanı Mehmet Aydın da var. Albayrak'ın üniversitedeki odasında da polis arama yapıyor.

Beyaz'ın komşusu 'şahit'

“Ergenekon” soruşturması kapsamında Prof.Dr. Zekeriya Beyaz'ın evinde yapılan aramaya şahit olarak katılan komşusu MetinErzen, Beyaz'ın hazırladığı kitaba ilişkin hemen hemen bütün belgelerinalındığını söyledi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Beyaz'ın 18 yıllık komşusu olan ve aramalara “şahit”sıfatıyla katılan Erzen, basın mensuplarının soruları üzerine, sabah saat 08.00 sıralarında polisin kapısını çalarak aramaya şahitlik etmesi için evde bulunması gerektiğini söylediğini anlattı.


PENCEREDEN EL SALLAYARAK DEMEÇ VERDİ
Prof. Zekeriya Beyaz'ın evi de aranıyor

Zekeriya Beyaz'ın durumunun iyi olduğunu, polislerin çok kibar davrandıklarını, belgeleri, taslakları, hard diskleri incelediklerini belirten Erzen, Beyaz'ın 13 numarada bulunan evindeki aramaların tamamlandığını, 8.numarada home ofis olarak kullandığı yerdeki aramaların sürdüğünü kaydetti.

Haberin Devamı


Erzen, bir işinin çıkması nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığını, ancak yerine ağabeyi Mucip Erzen'in aramalara katıldığını söyledi.


Bir gazetecinin “Fethullah Gülen ile ilgili kitaba ilişkin mi aramayapılıyor?” diye sorduğu Erzen, “Evet, onunla ilgili. Hemen hemen bütünbelgeler alındı. Zirve ve Fethullah Gülen ile ilgili toplanan şeyler sanırım”dedi. Erzen, aramaya 15-20 kadar polis katıldığını bildirdi.

Türkiye Dinler Tarihi Derneği'nde de arama

Türkiye Dinler Tarihi Derneği ve Dünya Dinler Tarihi Derneği (International Association for the History of Religions) üyesi olan Doç. Dr. Albayrak’ın 'Keldaniler ve Nasturiler', 'Bogomilizm ve Bosna Kilisesi', 'Başlamayan Diyalog', 'Hz. İsa Hz. Muhammed'i Müjdeledi mi?', 'Adana'da Kiliseler ve Hıristiyanlaşma Olgusu' adlı kitapları bulunduğu, kitaplarında misyonerlik ve misyonerler konularını ele aldığı belirtildi. Polis, dernekte de arama yapıyor.

Haberin Devamı

Doç. Dr. Albayrak 'Dinler Tarihi', 'Mukayeseli Halk İnançları', 'Dinler Arası Diyalog', 'Karşılaştırmalı Dinler Tarihi', 'Dinler Tarihi Metodolojisi', 'Dinler Arası İlişkiler ve Diyalog İmkanları' dersleri veriyor. 

Prof. Küçük: İlgim yok

Evinde arama yapılan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Küçük, “Malatya'daki cinayetle ilgili olarak arama kararı var. Kitaplara, dergilere, bilgisayar kayıtlarına bakıyorlar. Benim bu tür olaylarla ilgili uzaktan yakından ilgim yok” diye konuştu.

Kendisinin bilim adamı olarak misyonerlik konusunda araştırmalar yaptığını ve kitaplar yazdığını söyleyen Küçük, “Zirve Yayınevi cinayetinde adı geçenlerle bir ilgim yok. Onları ne tanırım ne de telefonla konuştum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'Arama var, gözaltı yok'

İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, sadece arama kararının olduğunu, gözaltı kararının olmadığını söyledi.

Türkiye Dinler Tarihi Derneği'nde arama

“Ergenekon” soruşturması kapsamında incelenen Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin olarak, evinde arama yapılan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Küçük'ün başkanı olduğu belirtilen Türkiye Dinler Tarihi Derneği'nde de arama yapıldığı bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında, Prof. Dr. Küçük'ün başkanı olduğu belirtilen Türkiye Dinler Tarihi Derneği'nin Necatibey Caddesinde bulunan adresinde arama başlattı.

Öte yandan Prof. Dr. Küçük'ün Eryaman'daki evinde yapılan arama ise sürüyor. Aramaya, Küçük'ün oğlu ve avukatları da eşlik ediyor.

PROF. ŞAHİN FİLİZ 'KUR'AN'DA BAŞÖRTÜSÜ YOK' DEMİŞTİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!