Pek sallanmayan süper kahramanlar ve nadiren işlevsel olan süper güçleri

Güncelleme Tarihi:

Pek sallanmayan süper kahramanlar ve nadiren işlevsel olan süper güçleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2013 01:52

Thor’un sinemalara gelişiyle birlikte hazır ortalığı yine bir süper kahramanlık furyası sarmışken, çok öyle ahım şahım bir yeteneği olmayan, toplum tarafından pek de sallanmayan öteki süper kahramanları mercek altına aldık..

Haberin Devamı

Yarısı Görünmez Adam:

Görünmez Adam serisinin yakaladığı başarı üzerine rakip çizgi roman firması tarafından hayata geçirilen Yarısı Görünmez Adam, beklediği ilgiyi göremeyen süper kahramanların en önemlisidir. Büyük bir talihsizlik eseri alt tarafı görünmemekte olan süper kahramanımız, cinsellikten uzak, mazbut yaşantısıyla tarihin en efendi karakterlerinden biri haline gelmiş, konu komşu arasında sevilen halleriyle bir müddet sonra Mahallenin Muhtarları kıvamında bir hayat sürmeye başlamıştır.

Normal Adam:

Gündüzleri bir bankada uzman yardımcısı, akşamlarıysa evinin erkeği... Gerçek bir dizi aşığı, sadık bir eş, iyi bir baba... İnsan yazarken dahi sıkılıyor.
En önemli özelliğininse aldığı maaş ile ay sonuna kadar geçinebilmek oluşunu biz söylerken utanıyoruz, o senarist nasıl oluyor da... Neyse, neticede gişede yaşadığı haklı hezimetle yapımda parmağı bulunan herkesi sektörden bir daha dönmemek üzere uzaklaştırmasıyla kendi misyonunu tamamlamış bir kahramandır diyebiliriz.

Archive Man:

Haberin Devamı

Her lisede en az bir adet bulunan Archive Man’ler, çevrelerinde sivilceleri, çalışkanlığı ve en önemlisi bilgisayarlarındaki bir terabyte’ı aşkın porno arşiviyle tanınır. Genellikle sohbeti çekilmez olduğu için yakın arkadaşlık kurulmayan bu süper kahraman, ancak ihtiyaç olduğu hallerde başvurulduğu için tüm diğer süper kahramanlar gibi yalnızdır. Kadınlarla bir iletişim kurduğuna kimse tanık olmamıştır. En güçlü yanı aşırı gelişmiş sağ elidir.

Kene Kadın:

Ailecek gittikleri piknikte Kırım Kongo Kenesi tarafından ısırılmasının ardından aniden 47 derece ateş gibi bir süper güce sahip olan bu kahramanımız, elde ettiği güçle çayın altını ısıtmak haricinde herhangi olumlu bir işe imza atamamıştır. Kaldırıldığı hastanede 48 saat kadar daha var olma mücadelesi veren
Kene Kadın, modern
tıbbın tüm gereklerinin yerine getirilmesine rağmen kurtarılamayarak dünya tarihinin en kısa soluklu süper kahramanlarından biri olmuştur.
The Non-Returners League:
Sahip oldukları yegâne özellik forvete çıktıklarında defansa dönmemek olduğu için mevcut halı saha ekiplerinden bir müddet sonra dışlanarak toplumun ötekileri arasına katılan bir grubun kurduğu The Non-Returners League’in tek amacı o halısaha takımlarından intikam almaktır. Hâlâ bir kişinin eksik olduğu halısaha maçlarına tek telefonla dahil olan grup, amacına sinsice ulaşma yolunda adım adım ilerlemekte ve ısrarla defansa dönmemektedir.

Lady Atar:

Haberin Devamı

En önemli süper gücü yüz verip adam ettiklerini sıfırla çarpıp yok edebilmek olan Lady Atar, aynı zamanda istediği zaman çok iyi kahve falı bakma yeteneğiyle geleceği görme potansiyeline de sahiptir. Ancak tıpkı Kryptonite’e duyarlı Süperman gibi zayıf yönleri de vardır. Mesela hanımefendinin en kötü özelliği, herkesi kendisi gibi zannetmesi ve üç kuruşluk kişilere beş kuruşluk değer vermesidir. Zaten böyle kuruş hesabı yapıcam derken de ne suçla mücadelede varlık gösterebiliyor, ne adalet savaşı verebiliyor kendisi...

Son dakika:

Merve Türkan (28), yeni açtığı duzgungiyin.com blog’uyla modaya yön veren 1 milyon 445 bin internet kullanıcısı arasındaki yerini aldı...
“Bir gün bu melodiye hatun düşecek” iddiasında dördüncü yıla girildi...
Çocuğuna verebileceği en önemli öğüt ‘E5’te yan yolları iyi kullan’ olan baba hayatını gözden geçirip geçirmeme konusunda kararsız.
Demokratik Anayasa çalışmalarına destek veren İETT, şoförle konuşma yasağının iki yıl içerisinde kademeli olarak kaldırılacağını açıkladı.
‘Birlikte yaşlanmak’ parolasıyla yola çıkan Simge ve Kutay birlikteliğinde hayırlısıyla üçüncü gün de geride kaldı.
Sigorta şirketleri, kaza sonrasında “Abi bunun için kaskoyu deldirmeye değmez” diyebilecek yeni yüzler arıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!