Pedallar Meril için çevirildi

Güncelleme Tarihi:

Pedallar Meril için çevirildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2013 01:53

Ankara Beysukent’te buluşan yüzlerce bisikletli, 8 Temmuz’da bisikletiyle Angora Bulvarı’nda giderken bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki ODTÜ İnşaat Mühendisliği öğrencisi Meril Çiğdem Durmuş anısına, beyaza boyanan bir bisikleti olayın yaşandığı yere zincirledi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 37 bisiklet topluluğunun organize ettiği “Bisikletime, yoluma, yaşam hakkıma dokunma” etkinliğinde yaklaşık 500 bisikletli, yaşanan kazalara dikkat çekmek amacıyla dün pedal çevirdi. Hayalet Pedallar adlı topluluk, bisikletlilerin trafikte uğradığı haksızlığa ve trafikte hiçe sayıldığına dikkat çekmek için Angora Bulvarı’ndan Kızılay’a kadar bisiklet sürdü.

CİDDİYE ALINMIYOR

Kızılay Güvenpark’ta buluşan yüzlerce bisikletli adına yapılan açıklamada Türkiye’de 2012 yılındaki trafik kazalarında, 41 bisikletlinin öldüğü, 4 bin 865’inin de yaralandığı belirtilerek, “Yaşadığımız kentlerde her gün yayalar yok sayılıyor, kaldırımlar araçlarla işgal ediliyor, bisikletliler ciddiye alınmıyor. Bisikletlerimizi güvenli yollarda sürmeyi, bisikletlilerin haklarının tanınmasını ve sürücülerin herkese saygı göstermesini istiyoruz” denildi.

Haberin Devamı

HARVARD’I GARANTİLEMİŞTİ

Meril‘in babası Adil Durmuş, kızının çok başarılı bir öğrenci olduğunu vurgulayarak, “ODTÜ İnşaat Mühendisliği 3’üncü sınıfta okuyan Çiğdem, master programlarını da birarada yürütebilen bir öğrenciydi. Önümüzdeki dönemde Harvard’a gitmeyi garantilemiş olan Çiğdem’in okul birincisi olacağını hocaları da söylüyordu. Şoförlerin katil gibi araç sürmeleri ve bisikletlilerin can güvenliği olmamasına dikkat çekmek için burada toplandık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!