Pazarda sosyal mesafe denetimi

Güncelleme Tarihi:

Pazarda sosyal mesafe denetimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2020 14:49

ESKİŞEHİR’de, her hafta çarşamba günleri kurulan semt pazarında, Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta ekiplerince sosyal mesafe ve maske denetimi yapıldı. Ekipler, tezgahlarda yoğunluk oluşturanları uyararak, uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

Odunpazarı ilçesine bağlı Vişnelik Mahallesi’nde her çarşamba günü sokaklara kurulan halk pazarında, yoğun kalabalık olduğu gözlendi. Sabah saatlerinden itibaren Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, giriş- çıkışlara demir bariyer koydu. Girişte herkesin ateşi ölçülürken, maskesi olmayanlara da polis ekiplerince maske dağıtıldı. Pazarda uygulama yapan polis ekipleri, pazarcı esnafı ile alışveriş yapanlara maske ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle kadınların giyim tezgahlarında kalabalık oluşturduğu ve sosyal mesafeye dikkat etmediği gözlendi. Polis ekipleri, kalabalığın olduğu tezgahlarda, 'Maskemizi takalım, arkadaşlar maske ve sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. Şu tezgahları da açalım, çok bitişiğiz. Kendi sağlığımız için biraz birbirimizden uzak duralım” diyerek, uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

‘KALABALIK, HATA YAPIYORUZ’

Pazarda sosyal mesafeye uymayıp dikkat edilmediğini ifade eden Müzeyyen Yılmaz, “Koronavirüsten korunamıyoruz, çünkü biz kadınlar ucuz bir şey gördüğümüzde hücum ediyoruz. Korona falan yok burada galiba. Sokaklarda insanlarda maske yok. Pazar çok kalabalık, hepimiz hata yapıyoruz. Sosyal mesafeye dikkat etmiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!