Pazarcılardan CHP Genel Merkezi önünde eylem

Güncelleme Tarihi:

Pazarcılardan CHP Genel Merkezi önünde eylem
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2007 14:23

ANKARA'nın en eski pazarlarından olan Ayrancı sosyete pazarı esnafı, pazar yerini kapatmak istediğini ileri sürdükleri Çankaya Belediye Başkanı CHP'li Muzaffer Eryılmaz’ı, CHP Genel Merkezi önünde protesto etti.

Haberin Devamı

Parti genel merkezi önünde bir açıklama yapan Cafer Ayvataş, Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz’ın hiç bir gerekçe göstermeden pazar yerini kapatmak istediğini ve pazar esnafının zor durumda kaldığını söyledi.

Sezon açılması nedeniyle birçok esnafın yeni mal satın aldığını ve ödemelerini çekle yaptığını belirten Ayvataş, “Sıkıntılarımızı dile getirmek için belediye başkanı Eryılmaz'a ulaşmak istedik, ancak bir türlü görüşemedik. Bu nedenle sorunu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a aktarmak istedik. Eğer sayın Baykal bizi kabul etmezse partinin başka yetkilileriyle konuşmak istiyoruz” dedi.

Ayvataş, belediyeden kendilerine pazar yerinin, tadilat gerekçesiyle kapatılacağı bilgisi geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Bu tadilat, tam da para kazanmaya başlayacağımız bir döneme denk geliyor. Ne kadar ilginç bir tesadüf. Madem tadilat yapılmak isteniyor, ne diye satışın olmadığı Kasım ya da Aralık ayları tercih edilmedi? Ayrıca tadilat kaç ay sürecek, sonrasında ne olacak konusunda hiçbir bilgimiz yok. Burada 5 bin kişi ekmek yiyor. Biz vergimizi ödeyen, belediyeye zamanında kirasını ödeyen esnaflarız. Bu kadar kişiyi mağdur etmeye kimsenin hakkı yok.”

Haberin Devamı

Bu arada, bazı protestocular ise, ‘mağazaların, Ankara Ticaret Odası’nı (ATO), ATO’nun da pazarın kapatılması için belediyeyi sıkıştırdığını’ iddia ederek, pazar esnafınının yok edilerek, mağazaların kazançlarının artırılmak istendiğini iddia etti.

Açıklamanın ardından, alkışlarla Belediye Başkanı Eryılmaz’ı protesto eden esnaf daha sonra aralarında seçtikleri 5 temsilciyi parti yetkilileriyle görüşmeye gönderdi.

Öte yandan, CHP Genel Merkezi önünde protesto gösterisi yapan pazarcılara, partililer tarafından çay ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!