Paylaşılamayan minik İremnur, devlet korumasında

Güncelleme Tarihi:

Paylaşılamayan minik İremnur, devlet korumasında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2008 13:29

DENİZLİ'de hurdacılık yapan Saadet- Armağan Göker çiftinin kira ve bakkal borçlarını ödemek için 2 ay önce 7 aylıkken başka bir aileye 1500 YTL karşılığında evlatlık verdikleri kızları İremnur, savcılık talimatıyla, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yuvası'nda korumaya alındı.

İŞTE 1500 YTL'LİK BEBEK

5 çocuk sahibi 40 yaşındaki Armağan ve 33 yaşındaki Saadet Göker çiftinden, en küçük çocukları İremmur'u aralarında yaptıkları rıza anlaşmasıyla evlatlık alan, çocukları olmayan 43 yaşındaki Kadir ve 42 yaşındaki Ümmühan Dağdelen çifti, ‘Özlem’ adını verdikleri İremnur'u gözyaşları içinde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü uzmanlarına teslim etti. Kadir Dağdelen'in babası 76 yaşındaki Mustafa Dağdelen ve ailenin diğer yakınları, küçük İremnur'un kendilerinden alınması üzerine gözyaşlarına boğuldu. 21 yıllık çocuk hasretini 2 ay dindirebilen Ümmühan Dağdelen, küçük İremnur'la birlikte Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün aracına binip yuvaya kadar gitti. Pamukkale Yolu'ndaki 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'na getirilen İremnur'u Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın teslim aldı. Küçük kızı kucağına alıp bir süre seven Altın, İremnur'u bakıcı anneye teslim etti. İremnur, daha sonra Denizli Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. İremnur'un sağlıklı olduğu belirlendi.

HUKUK NE DERSE O OLACAK’

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, İremnur'un evlatlık verilmesi işleminin yasal prosedür çerçevesinde değil, iki aile arasında yapıldığını hatırlatarak, “Aileler arasındaki hukuki itilaf devam ediyor. Hukuki süreç tamamlanıncaya kadar çocuğun mağdur olmaması, istismara uğramaması için devletin koruması altına alınması kararlaştırıldı. Hukuk ne derse o olacak. İremnur'un gerçek ailesinin incelemesi kurumumuz tarafından da yapılarak çocuğun yetişmesi için uygun şartların olup olmadığı tespit edilecek. İremnur, bugünden itibaren devletin himayesi altına alındı” dedi.

‘ÇOCUKLARINI YUVAYA VERMEK İSTEMEDİLER’

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, İremnur'un babası Armağan Göker ve eşi Saadet Göker'in sağlık problemleri bulunmadığını ancak çocukları Batuhan’ın diyabet hastası olması nedeni ile ailenin şeker ölçüm çubuğu alabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından mayıs ayında 50 YTL aylık bağlandığı bildirildi. Ayrıca baba Armağan Göker'in 1989 yılından bu yana vakıftan para yardımı aldığı, son iki yılda da 2 bin 400 YTL nakdi ve 2 ton kömür yardımı yapıldığı da kaydedildi. Açıklamada, Göker Ailesi'nin yapılan görüşmeler sonucunda çocuklarını Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı yuva bakımına vermek istemedikleri de vurgulandı.

‘EVLAT EDİNMEK İSTEDİLER’

Kadir ve Ümmühan Dağdelen çiftinin, İrenmur'u evlat edinmek için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduğu, sıranın kendilerine gelmesi için bekledikleri öğrenildi. Kameralara konuşmaktan kaçınan Ümmühan Dağdelen, her gün yuvaya kızı olarak gördüğü İremnur'u görmeye geleceğini söyledi.

Armağan Göker ve eşi Saadet Göker, geçen haziran ayında, 5 çocukların en küçüğü olan İremnur'u bakkal borçları ve kiralarını ödeyebilmek için Kadir ve Ümmühan Dağdelen çiftine kendi aralarında yaptıkları sözleşmeyle evlatlık vermiş ve karşılığında analık hakkı olarak 1500 YTL almış, ancak aradan iki ay geçtikten sonra çocuklarını geri almak istediklerini söyleyerek Cumhuriyet Savcılığı'na başvurmuşlardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!