Paul McCartney şair oldu

Güncelleme Tarihi:

Paul McCartney şair oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2001 00:00


Haberin Devamı

Eski Beatles üyesi olan ve Beatles'dan sonra kariyerine solo çalışmalarıyla devam eden Paul McCartney, şimdi de şiir dünyasına girmeye hazırlanıyor.

McCartney, 48 şiirden ve şarkı sözlerinden oluşan Blackbird Singing adlı antolojisinden bir bölümü çocukluğunun geçtiği evin yakınlarındaki bir tiyatroda halka okudu. Bu antoloji ünlü sanatçının Beatles grubu ile olan zamanını ve solo kariyerini kapsıyor.

McCartney bu ilk okuması için Londra'daki Kraliyet Ulusal Tiyatrosu, Oxford Birliği ve Los Angeles Kitap Festivali'nden gelen teklifleri geri çevirerek, kitabın ilk çıkışı için büyüdüğü kenti tercih etti.

McCartney'in basın sözcüsü Geoff Baker, McCartney'in ‘‘Bunu yapacaksam, ilk Liverpool'da yapmak istiyorum’’ dediğini bildirdi.

Şiirler, McCartney'in eski Liverpool anılarından, John Lennon'ın öldürüldüğü 1980 ve eşi Linda'nın göğüs kanserine yenik düştüğü 1998 yılına kadar olan zamanı kapsıyor.

Ünlü sanatçı, şiir yazmaya en iyi çocukluk arkadaşı Ivan Vaughan'ı 1993 yılında kaybettikten sonra başlamış. McCartney şiire başlamasını şöyle anlattı: ‘‘Ivan okul yıllarından en iyi arkadaşımdı. Onun ölümü benim şiir yazmaya başlamama neden oldu. Şarkı yazmak yerine, şiir yazma zamanının geldiğini hissettim. Bana uygun geldi.’’

McCartney kitaptaki bazı şiirlerin daha sonra şarkı sözü olabileceğini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!