Patron korkulu rüya görmezse bankayı satmaz

Güncelleme Tarihi:

Patron korkulu rüya görmezse bankayı satmaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2007 00:00

Anadolubank’ın Genel Müdürü Gökhan Günay, bankanın halka açılmak ve ortaklık gibi bir planı olmadığını belirterek, "Bizim patron (Mehmet Rüştü Başaran) bir gece rüyasında bankacılık sektöründe satışlar görüp o ruh haliyle satış kararı alırsa bilemem. Ama şu anda sermayedarımız bu konuda net. Anadolubank’ın gündeminde ortaklık ya da halka açılma yok" dedi.

YÜZDE 10 PAYA RAZILAR: Türkiye’de bankacılık sektörüne ilginin hálá yüksek olduğunu anlatan Gökhan Günay, Anadolubank’ın da yoğun teklifler aldığını ifade etti. Günay, "Biz misafirperveriz" diyerek, "Bize hálá bu konuda çeşitli ülkelerden yoğun talepler geliyor. Bizi ortaklık konusunda ziyaret edenlere bugüne kadar çay kahve ikram ettik ve hálá ikram ediyoruz. Öyle ki dünyanın en büyük bankalarından teklif aldık. Bu devler yüzde 10’a bile razılar" dedi.

65 MİLYON YTL NET KÁR: Bankanın arkasında güçlü bir sermayedar olduğunu dile getiren Günay, 2007 yılı ilk yarısında 32.25 milyon YTL net kár gerçekleştirdikten sonra bu yılın sonunda geçen yıl sonuna göre yüzde 37 artışla 65 milyon YTL net kár hedeflediklerini ifade etti. Günay, bankanın geçen yıl sonu 293.7 milyon YTL düzeyinde olan özkaynaklarının bu yılın ilk yarısında 326 milyon YTL’ye çıktığını, bu yıl sonunda da 371 milyon YTL’ye yükseltmesinin hedeflendiğini söyledi.

ŞUBE SAYISI 80’E ÇIKACAK: Bankanın serbest sermayesinin haziran sonunda 305.9 milyon YTL olduğunu belirten Günay, aktif büyüklüğünün ise 2006 sonundaki 2.85 milyar YTL’den sonra ilk yarıda 3 milyar 6 milyon YTL’ye yükseldiğini ve bu yıl sonunda 3.56 milyar YTL’ye çıkmasının hedeflendiğini söyledi. Günay, bankanın 2006 sonunda 63 olan şube sayısını, bu yıl sonunda 80’e çıkartmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Tarıma girdik krediye yoğunlaştık

ANADOLUBANK’ın sektörde birçok ilke imza attığını anlatan Anadolubank Genel Müdürü Gökhan Günay, tarım sektörüne girmeye karar verdiklerini söyledi. Günay, çiftçilerin teknolojiyi yakalayabilmeleri ve üretimlerini artırırabilmeleri için tarım üretici kredisi vermeye başladıklarını söyledi. Günay bu kredi ile 2008 yılında minimum 2 bin 500 üreticiye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Anadolubank Hollanda için izin bekliyoruz

ANADOLUBANK’ın Genel Müdürü Gökhan Günay, Hollanda’da bir banka kurduklarını ve önümüzdeki günlerde faaliyete geçeceğini söyledi. Hazırlıkların tamamlandığını belirten Günay, "Ticari bankacılık alanında faaliyet gösterecek bankanın hizmete başlaması için Hollanda hükümetinden gerekli izin bekliyoruz. Önümüzdeki birkaç gün içinde bankamızı faaliyete girecek" diye konuştu. Günay, bankanın isminin ise "Anadolubank Hollanda" olacağını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!