‘Patriotların Kürecik sistemi ile ilgisi yok’

Güncelleme Tarihi:

‘Patriotların Kürecik sistemi ile ilgisi yok’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2012 00:00

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Kolinda Grabar – Kitarovic, Türkiye’nin ittifaka patriot başvurusunda bulunurken “sayı konusunda belli bir istemde bulunmadığını”, dolayısıyla gönderilecek Patriot sayısının kesin olmadığını, 3 Ocak itibarıyla batarya sayısının gözden geçirileceğini söyledi. Kitarovic, füzelerin tek amacının Türkiye kara sahasını ve insanlarını korumak amacını taşıdığını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye'ye gelecek patriotlar konusunda NATO'dan surpriz açıklama.

Toplantıdan fotoğraflar

Grabar, 19. Uluslararası Antalya Güvenlik ve İşbirliği Konferansı’nda yaptığı konuşmada, "Türkiye NATO’ya yaptığı başvuruda ‘şu kadar patriot bataryası istiyoruz’ diye bir ifade kullanmadı. Bu doğrultuda müttefik ülkelerden, 6 tane gönderilmesi kararı çıktı. Ve gelecek ayın 3’ünde buradaki ihtiyaçlar yeniden değerlendirilecek ve sayı yeniden belirlenecek” diye konuştu.

"KÜRECİK İÇİN GÖNDERMEDİK"

Grabar, patriot sistemlerinin Kürecik’'teki NATO radar sisteminin korunması için gönderilip gönderilmediği yönündeki souya karşılık ise, "Patriotların kendi radarları ve gözetleme sistemleri var. Kürecik ile alakaları yok. Tek amaçları her türlü olası orta menzilli füzelerin Türkiye kara sahasını vurmasını ve insanların yaralanmalarını engellemek” dedi.

Haberin Devamı

NATO Genel Sekreter Yardımcısı, Suriye’den gelen tehditin NATO tarafından ciddiye alındığına da dikkat çekerek, “Türkiye’de düşen havan topları nedeniyle çocukların öldüğünü gördük. Tabii ki, bazı değerlendirmeler yapılıyor. Suriye içerisinde önceki günlerde fırlatılan bazı füzeler olduğu, hem NATO müttefiklerinden hem de bazı ortaklardan Suriye içerisinde bazı kısa menzilli scoptik füzelerinin fırlatıldığı istihbaratı aldık ve bunlar saptandı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!