Patlayıcı terör bombası çıktı

Güncelleme Tarihi:

Patlayıcı terör bombası çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2009 13:27

İZMİR'de, polis memuru Bilal Konakçı'nın yaralanmasına neden olan patlayıcının balıkçılardan değil, Aliağa Lisesi önüne eylem amaçlı kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bırakılan terör bombası olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Balıkçılarla birlikte terör örgütlerinin de eylemlerinde kullandığı patlayıcının, kim tarafından ne amaçla konulduğunun araştırıldığı kaydedildi. Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisine devam edilen Konakçı'nın ise, sağ kolunun dirsek altından, sol el parmaklarından üçünün de koptuğu, ilk belirlemelere göre gözlerini de kaybettiği, hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bomba imha uzmanı olarak çalışan 32 yaşındaki polis memuru Bilal Konakçı'nın, dün saat 16.10'da mahkemeden gelen karar üzerine imha etmek için emniyet binasından çıkardığı el yapımı potasyum klorat karışımlı bomba, büyük bir gürültüyle patlamıştı. Patlamada ağır yaralanan 8 yıllık polis memuru Konakçı, Aliağa Devlet Hastanesi'ndeki ilk tedavisinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Emniyet binasının da camlarının kırıldığı olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, patlayıcının, bir ay önce balıkçılardan operasyonla ele geçirildiği açıklandı.

Haberin Devamı

GÖZLERİNİ KAYBETTİ

Olayın ardından Konakçı'nın ailesi başta olmak üzere İzmir Valisi Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve meslektaşları hastaneye akın etti. Gece geç saatlerde çok sayıda doktorun katıldığı bir ameliyata alınan Konakçı'nın, sağ kolunun dirsek altından, sol el parmaklarından üçünün de koptuğu, gözlerini de ilk müdahaleye göre kaybettiği ancak hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi. Yüzünden ve vücudundan da yaralanan, plastik cerrahi uzmanlarınca da tedavi edilen Konakçı'nın gözlerinin eski sağlığına kavuşabilmesi için yapılması gereken müdahale araştırmaya başlanırken, başka bir hastaneye de bu amaçla gönderilebileceği dile getirildi. Basın mensuplarının görüşme taleplerini reddeden Konakçı'nın gözü yaşlı ailesinin de hastane bahçesindeki endişeli bekleyişi sürüyor.


BOMBA LİSE ÖNÜNDEN

Bu arada, Konakçı'nın yaralanmasına neden olan patlayıcının, balıkçılardan değil, bir ay önce Aliağa Lisesi önüne eylem amaçlı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bırakılmış terör bombası olduğu ortaya çıktı. Aliağa Emniyet Müdürlüğü'nün tek bomba imha uzmanı Konakçı'nın şüpheli paket ihbarıyla gittiği lise önünde bomba bulunca etkisiz hale getirip Emniyete götürdüğü öğrenildi. Bu el yapımı bombayı terör örgütlerinin yanı sıra balıkçıların da yasadışı avlanmada kullandığı kaydedildi. Patlayıcının, lise önüne kim veya kimler tarafından ne amaçla konulduğunun araştırıldığı, soruşturmanın genişletilerek sürdürüldüğü bildirildi.
Bu arada, polis memuru Bilal Konakçı'nın imha etmek için götürdüğü sırada patlayan potasyum klorat'ın, maytap, kibrit, boya ve piroteknik malzeme üretiminde kullanıldığı, ayrıca balıkçıların da yasadışı balık avlarında kullandığı öğrenildi. Bulunması kolay olan, şeker gübresi olarak bilinen potasyum kloratı balıkçıların, boru tipindeki metallere doldurduktan sonra ateşleyip denize attıkları ve patlamasını sağladıkları bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!