Paten morg

Güncelleme Tarihi:

Paten morg
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Deprem faciasında en çok kurban veren kentlerin başında gelen İzmit'te, cesetlerin konulması için modern buz paten pisti morga dönüştürüldü.

Yan yana dizildiler

İzmit'te enkazlardan peş peşe çıkarılan cesetlerin, sıcak havada muhafaza edilmesi zorlaşınca İzmit Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Pateni Salonu imdada yetişti. Ambulanslarla taşınan, battaniye ve çarşaflara sarılı kadın, erkek ve çocuk cesetleri, olimpik buz pateninin buz zeminine yan yana dizilerek, üzerlerine adları ve numaraları yazıldı. Paten sahasında cesetleri korunanların üzerinde ziynet veya değerli eşya bulunduğu göz önüne alınarak, teslimde güvenlik araştırması yapıldığı kaydedildi.

İşte kimlikleri belirlenenler

Cesetlerden halen teslim alınmayanlar şunlar: Ümit Korkut, Fatma Akçay, Emre Akçay, Havva Durmuş, Kanun Gülşen, Mensur Öksüzoğlu, Galip Köksal, Ayşe Köksal, Aygün Küçükay, Fatma Yeter, Melahat Kır, Mehmet Kır, Sebahattin Arıcı, Bernanur Çelik, Asım Memdiğ, Arzu Arıcı, Abdullah Züberoğlu, Seylan Uysun, Zehra Sel, Tuğrul Sel, Samet Cevdet, Mehmet Aykut, Müslümad Yıldız, Zeki Yıldız, Halit Demirel, Ferhat Karabilek, Kamil Namazcı, Metin Lüleci, Engin Şahin, Miyasal Demir, Esra Yıldız, Mustafa Çoban, Arzu Yavuz, Metin Yıldız, Selim Çelik.

Kahreden teşhis İzmit'teki buz pateni pisti,

inanılmaz dramlara sahne oluyor. Depremde ölenler arasında yakınları olabileceğini düşünenler, sırayla içeri alınıyor. Yakınını teşhis edenlere, cenazeler polis nezaretinde imza karşılığı teslim ediliyor. Halen pistte, 69 ceset sahiplerini bekliyor.

Cenaze için, TIR'dan soğuk hava depoları

İstanbul'da depremden en çok etkilenen ve 264 kişinin öldüğü Avcılar ile Küçükçekmece'deki hastanelerin morgları dolunca, 76 cenaze Ulusoy firmasına ait soğukhava deposu bulunan 2 TIR'da, 24 cenaze de bir buzhanede saklanıyor.

TIR'lara ve buzhaneye giderek, depremde kaybettikleri yakınlarını teşhis eden vatandaşlar, hemen yanıbaşlarındaki masalarda tespit tutanağı tutturup, defin ruhsatını aldıktan sonra cenazelerini alabiliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!