Patara plajı, Almanlar'ın gözdesi

Güncelleme Tarihi:

Patara plajı, Almanların gözdesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Almanya'nın ünlü Bild gazetesi, Almanlar'ın en sevdiği 5 plajı açıkladı. Türkiye'nin, en sevilen tatil ülkeleri sıralamasında 6.'dan 3. sıraya yükseldiği de kaydedilen haberde, Patara'ya övgü yağdırıldı.

Almanya'nın 4,5 milyon satan en yüksek tirajlı gazetesi Bild, ‘‘Almanlar'ın en sevdiği 5 plaj’’ başlıklı haberinde, Antalya'daki Patara sahilinin de yer aldığını duyurdu. Almanların diğer gözde plajlar ise şöyle sıralanıyor: İspanya'da Costa Brava, Mallorca'da Playa de Palma, Baltık Denizi'nde Timmendorf ve İtalya'da Rimini...

Costa Brava'yı ‘‘Vahşi’’, Playa de Palma'yı ‘‘Eğlenceli’’, Timmendorf'u ‘‘Romantik’’ ve Rimini'yi ‘‘Kimse yalnız kalmaz’’ sözleriyle tarif eden gazete, Patara için ‘‘Sessiz ve sakin’’ değerlendirmesini yaptı. Plajın 8 kilometre uzunlukta ve kar beyazı olduğunu, kaplumbağaların da yumurtalarını bu plaja bıraktıklarına işaret edildi. Yazıda ayrıca Patara'da bir hafta tatilin bin 84 Mark'a mal olduğu bildirildi.

TÜRKİYE, 3. SIRADA

‘‘Tatil ve Seyahat’’ adlı bir araştırma enstitüsünün yaptığı incelemenin neticelerine dikkat çekilen haberde, Türkiye'nin tatil ülkesi olarak 6'ncı sıradan 3'üncü sıraya yükseldiği belirtildi. Öte yandan haberde İspanya'nın, Almanlar'ın en çok tercih ettiği tatil ülkesi olduğu ve bu yıl da yine 8 milyon Alman'ın İspanya veya adalarında tatil yapmasının beklendiği kaydedildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!