Pastanede Ergenekon araması

Güncelleme Tarihi:

Pastanede Ergenekon araması
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2010 15:11

ERZİNCAN'da, Fethullah Gülen'i ve Ak Partiyi bitirmeyi hedeflediği ileri sürülen İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı uygulamaya koyduğu iddiasıyla tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'e yakın olduğu ileri sürülen H.E'nin sahibi olduğu pastanesi bugün arama yapıldı.

Haberin Devamı

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 14.45'te H.E'ye ait pastaneye geldi. Pastanede siparişlerin alındığı bilgisayarlar, işyerinde bulunan CD'ler, evrak ve dokümana polis tarafından el konuldu.

Terörle Mücadele Şubesi polislerinin 2 saat süreyle yaptığı arama, kamerayla kayıt altına alındı. Bilgisayarlar, CD'ler ve el konulan evrakı çuvallara dolduran polisler, o sırada içerde bulunan pastane sahibi H.E'nin oğlu A.E'yi de gözaltına aldı.

Pastanede yapılan polis baskını ve A.E'nin gözaltına alınıp Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmesi operasyonu saat 17.00'de tamamlandı ve çevrede toplanan halk ilgiyle izledi.

GÖZALTI SAYISI 3’E ÇIKTI

Pastanedeki aramadan sonra işyeri sahiplerinin evlerinde de arama yapıldı.

Tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in arkadaşı olduğu belirtilen pastane sahibi sahibi H.E'nin oğullarından A.E'yi işyerinde gözaltına alan polis, diğer oğlu E.E'yi de da evinde yapılan aramadan sonra gözaltına aldı. Kardeşlerin ardından kentte kuyumculuk yapan B.B de polis tarafından gözaltına alındı.

Erzincan'daki Ergenekon örgütlenmesi soruşturması kapsamında gözaltına alınan kardeşlerle B.B, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLİ ERSİN İLE 'MUNZUR' GÖRÜŞMESİ

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan Erzincan Ergenekon örgütlenmesi iddianemesinde, CHP Milletvekili Ahmet Ersin'e gizli tanık 'Munzur'un, sonradan özel yetkisi alınan savcı Osman Şanal'ın tehdit ederek ifade aldığını söylediği iddiaları gazetelerde yer almıştı. Gizli tanık 'Munzur' da 23 Şubat günü Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na bu konuda verdiği ifadede, herhangi bir milletvekili ile görüşmediğini, pastanede, randevulaştığı işyeri sahibi H.E'nin oğullarından E.E ile görüşmek üzere gittiğini söyledi.

'Munzur' kameraya alınan ifadesinde, kardeşi ve bir arkadaşıyla gittiği pastanede E.E ile buluşup dışarı çıktıklarını Eskiçayırlı Yolu'na gittiklerini söyledi. Araçtan indikleri anda resmi ve sivil jandarma ekiplerinin yanlarına geldiğini belirten 'Munzur' kod adlı gizli tanık, içlerinden birisinin kendisine zorla telefonla 156'yı arattırdığını ileri sürdü. 'Munzur'un kamera kaydına alınan ifadesiyle ilgili iddianamade şöye denildi:

Haberin Devamı

"Can güvenliğinin olmadığını buradan alınmasını söylettirdiğini, söyleneni yaptıktan sonra arabaya bindirilip önce jandarma binasına götürüldüklerini, şüpheli İlhan Cihaner'in avukatlarının da jandarmaya geldiklerini, burada 2 saat kadar bekledikten sonra adliyeye götürüldüğünü, 4 saat kadar adliyede bekletildiklerini, üçünün de ifadesinin alındığını, kendisinin ifadesinde Savcı Osman Şanal ve Savcı Bayram Bozkurt'tan şikayetçi olmadığını söylediğini, ifadeyi okumadan imzaladığını, Erzurum Cumhuriyet BaşsavcıIğındaki ifadelerinin doğru olduğunu, kendisine emniyet veya Osman Şanal tarafından baskı yapılmadığını beyan etmiştir."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!