Paşinyan uyardı: 4 köyü Azerbaycan’a vermezsek savaş çıkar

Güncelleme Tarihi:

Paşinyan uyardı: 4 köyü Azerbaycan’a vermezsek savaş çıkar
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 07:00

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan sınırındaki Ermeni köylerinin uzlaşmayı reddetmeleri halinde ‘savaş başlayacağı’ konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış anlaşmasına giden süreç ilerlerken Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, sınırdaki Tavuş vilayetinde sınır köylerine ziyarette bulundu. Bakü’nün bir süredir devam eden sınır belirleme toplantılarında iadesini istediği 4 köyün temsilcileriyle görüşen Paşinyan, “Azerbaycan’a ‘Hayır’ diyebiliriz. Ama bu hafta sonu bir savaşın başlayacağı anlamına geliyor” uyarısında bulundu. Paşinyan, tekrar savaş yaşanmasını önlemek için “Azerbaycan ile kesin bir sınır çizgisi çizilmesi konusunda mutabakata varmaya karar verdiklerini” ve sürecin fiili aşamaya girdiğini belirtti. Bakü, Erivan’ın 1990 başlarından bu yana kontrol ettiği 4 sınır köyünün iadesini, Dağlık Karabağ’da bir barış anlaşması için şart koşmuştu. Bakü’nün talep ettiği köylerin tümü, Ermenistan’ın kuzeydoğusundaki Tavuş bölgesi ile Azerbaycan’ın kuzeybatısındaki Gazah bölgesi arasındaki sınırda yer alıyor.

Haberin Devamı

ALİYEV İYİMSER KONUŞTU

Öte yandan Güney Kafkasya temasları kapsamında Erivan’ı ziyaret eden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dün Paşinyan ile görüştü. Önceki gün de Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le görüşen Stoltenberg, “Azerbaycan ve Ermenistan, kalıcı barışa ulaşma fırsatına sahip” dedi. Stoltenberg ile toplantısı sonrası konuşan Aliyev de “Çatışma askeri-politik yollarla çözüldü. Ermenistan ile barış görüşmelerinin aktif aşamasındayız. İnanıyorum ve ümit ediyorum ki Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması konusunda bir sonuç elde edilecektir” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!