Pasaport sahibinin köyünde şaşkınlık

Güncelleme Tarihi:

Pasaport sahibinin köyünde şaşkınlık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Apo'nun pasaportunu kullandığı Abdullah Sarıkurt (yanda) Konya'nın Kulu İlçesi Çöpler Köyü nüfusuna kayıtlı. 10 yıl önce Almanya'ya giden Sarıkurt'un pasaportunu APO'ya verecek kadar PKK'lı çıkması herkesi şaşırttı.

İtalya'da yakalanan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını değiştirerek pasaportunu kullandığı Almanya'daki Konyalı Türk vatandaşının üç yıldır ortalarda gözükmediği belirlendi. Daha önce de PKK ile ilgili çeşitli olaylara karıştığı iddia edilen 2.5.1951 Konya Kulu doğumlu Abdullah Sarıkurt'un, 10 Ocak 1996 tarihinde aldığı TR-1 555993-175 seri nolu pasaportunu kaybettiğini belirterek Frankfurt Başkonsolosluğu'na başvurduğu belirlendi. Sarıkurt'a 22.12. 1997 tarihinde TR J 800475-11356 seri nolu yeni bir pasaport verildi. 2 Mayıs 1951 doğumlu Sarıkurt'un yaklaşık 10 yıldır Almanya'da yaşadığı ve Konya'nın Kulu İlçesi'ne bağlı Çöpler Köyü nüfusuna kayıtlı, baba adının Abdullah, anne adının ise Ayşe olduğu kaydedildi. Yeni aldığı ve Öcalan'ın üzerinden çıkan pasaportun süresi de 21 Aralık 1998'e kadar olduğu saptanan Sarıkurt'un Almanya'da en son Frankfurt'ta yaşadığı ve işçi statüsünde gözüktüğü belirlendi. Çöpler Köyü Muhtarı 58 yaşındaki İsmet Çeliker ise Abdullah Sarıkurt'un ilkokul mezunu olduğunu ve çobanlık yaptığını söyledi. Çeliker, Sarıkurt'un askerlik görevini tamamladıktan sonra 1983 yılından İskan Bakanlığı'nda işe girdiğini ve 2.5-3 yıl çalıştıktan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden aldığı turist pasaportuyla Almanya'ya gittiğini anlattı. Çeliker, ‘‘Yaklaşık 3 ay önce, bazı jandarma yetkilileri de bu ismin köyümüzde olup olmadığını sordu. Ben o zamanlar gurbetçi olduğu için bir evrak nedeniyle soruşturulduğunu sanmıştım. Ama adam, Öcalan'a pasaportunu kallandıracak kadar PKK'nın içindeymiş’’ dedi.

Muhtar Çeliker, kendisiyle telefonla konuşan hha muhabirine de şunları söyledi: ‘‘Başbakan Mesut Yılmaz'ın basın toplantısını izledim. Caniye pasaportunu kullandıran 1951 doğumlu Abdullah Sarıkurt maalesef bizim köylü. Köyümüzde hiçbir yakın akrabası yok. Onlar da Almanya'da. Çoluk-çocuk Almanya'nın Frankfurt Kenti’nde yaşıyorlar. 10 yıl önce gittiler. Abdullah Sarıkurt, geçenlerde köye geldi ve iki gün kalıp gitti. Kahvede sohbet sırasında herkes onun da PKK'lı olduğunu zaten anlamış. Ama iş işten geçmiş.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!