Partili olmayan biri faydalı olur

Güncelleme Tarihi:

Partili olmayan biri faydalı olur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2014 01:38

İlk kez halkın seçeceği cumhurbaşkanı için aday belirleme sürecinde sona yaklaşılırken, CHP’nin kafasından geçen ‘çatı’ adayın fotoğrafı netleşmeye başladı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ı ziyaretinde, “CHP’li olması şartımız yok, partili olmayan bir aday daha faydalı olur” diyerek önemli bir işaret verdi. Kamalak da, “Bu yaklaşımdan memnuniyet duyduklarını” söyledi. Kılıçdaroğlu, sivil toplum temsilcileri, sanatçı, yazar ve oyuncularla buluşmasında da kafasından geçirdiği adaya ilişkin, ‘siyasete bulaşmamış’ tanımlamasını yaparak şunları söyledi: “Çok büyük bir uzlaşmayı sağlamak istiyoruz. Bütün siyasal partilerin, meslek kuruluşlarının, sendikaların, sanatçıların destek vereceği bir adayı belirlemek istiyoruz. Büyük uzlaşma ile bu sorunu çözmek istiyoruz ve demokrasiye en büyük katkıyı yapabileceğimize inanıyoruz. Cumhurbaşkanı adayının tarafsızlığı, siyasete bulaşmamış olması, herkesi kucaklaması, öfke dilini kullanmaması, barıştan, huzurdan, güvenden yana olması mesajlarını böyle vermesi, tüm kesimlerin ortak amacı. Bu amaca uygun bir aday çıkaracağız, göreceksiniz Türkiye büyük ölçüde kenetlenecek.”

Haberin Devamı

Ankara’da ‘Büyük Uzlaşı’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere sanatçı, akademisyen, gazeteci, yazar ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle ‘Büyük Uzlaşı’ toplantısının 2’ncisini Ankara’da yaptı. Toplantıya opera solisti Arda Aktar, besteci Muammer Sun, ressam Mustafa Ayaz, oyuncu Erhan Gökgücü, Uçan Süpürge’den Yıldız Ecevit, Ayşegül Banker Etker, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nden Meral Güler, Nilgün Nazilli, Sevda Cenap, And Vakfı Başkanı Mehmet Başman, Pir Sultan Abdal Derneği’nden Müzlim Doğan ve Önder Aydın, Kadın Hareketi Derneği’nden Elif Loğoğlu, Halkevleri’nden Dilşat Aktaş, Kaos GL’den Ali Erol katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!