Parti Anayasası gibi olmasın

Güncelleme Tarihi:

Parti Anayasası gibi olmasın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2007 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, yeni Anayasa taslağının, "Parti Anayasası görüntüsü vermemesi gerektiğini" belirterek, dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Gül, Anayasa taslağında Başbakan Erdoğan ile bir görüşme daha yapacağını söyleyerek, "Anayasa’ya ne kadar çok katılım olursa o kadar iyi olur. Üzerime düşeni yapacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Anayasa hakkında hükümete bu uyarısı ile kendisinin taahhüdünü, dün kabul ettiği Ankara Ticaret Odası (ATO) yöneticileriyle paylaştı. Gül’ün, Sinan Aygün başkanlığında 15 kişiden oluşan ATO kabulünde iki konu ele alındı.

Aygün, bütün ülkenin "Sivil Anayasa" tartışmasına kilitlendiği ve "2007 yılının kaybedildiği"nden yakındı. Aygün, "Yeni Anayasanın türban tartışmalarına indirgenmeden, Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerinden taviz vermeden konsensusla hazırlanması lazım" dedi.

Türbanda çok yoğunlaşılması halinde, halkın kutuplaşabileceğini belirten Aygün, "Ekonominin öncelikleri de zarar gördük. Anayasa’yı komsiyonunda neden bir ekonomist yer almadı" eleştirisini getirdi. Aygün’ün "türban" tartışmasını kastederek "Usul esasın önüne geçti" eleştirisi üzerine, Gül de Başbakan Erdoğan’a "Parti Anayasası görüntüsü verilmemeli" uyarısında bulunduğunu aktardı. Cumhurbaşkanı Gül’ün ATO heyetine Diyarbakır gezisini anlatırken, "Bölgede ekonomi düzelirse ne terör kalır, ne de şiddet" dediği öğrenildi. Gül, dün İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile Meclis Başkanı Necip Kalkan’ı da kabul etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!