‘Parayı da bulalım’ deyip 3 kişiyi öldürmüşler

Güncelleme Tarihi:

‘Parayı da bulalım’ deyip 3 kişiyi öldürmüşler
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2009 16:52

SAKARYA'nın Söğütlü İlçesi'nde 13 Nisan 2006 tarihinde otomobilleri içerisinde başlarından kurşunlanmış ve bıçaklanmış olarak bulunan kuyumcu 65 yaşındaki İsmail Bilaloğlu ile kızları 25 yaşındaki Neriman ve 30 yaşındaki Hatice Bilaloğlu'nun katil zanlısı 8 kişi, sorgularının ardından Adliyeye sevk edildi.

Neriman Bilaloğlu'nun kolundaki ısırık izinden alınan tükürüğün DNA'sının çözülmesi sonrası yakalanan 8 zanlıdan cinayetleri işledikleri iddia edilen 4'ünün, o dönemde Sakarya Üniversitesi'nde öğrenci oldukları belirlendi. 4 arkadaşın, bir gün evde otururken kendi aralarında, “Zengin bir adam kaldıralım. Parayı da bulalım” sözünden yola çıkarak cinayeti planladıkları ortaya çıktı.

Adapazarı Kapalı Çarşı'da kuyumculuk yapan İsmail Bilaloğlu ile kızları Neriman ve Hatice, 13 Nisan 2006 tarihinde Adapazarı- Karasu yolunun kenarında kendilerine ait otomobilin içinde bıçaklanarak ve tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Cinayeti soruşturan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, öldürülen Hatice Bilaloğlu'nun kolundaki ısırık izinden tükürük örnekleri alarak DNA'sını çıkarttı. Adapazarı kent merkezinde meydana gelen bir hırsızlık olayıyla ilgili olarak İstanbul'da gözaltına alınan 23 yaşındaki B.Y.'nin DNA'sının, 3 yıl önce babası ve kız kardeşiyle birlikte öldürülen Hatice Bilaloğlu'nun kolundan alınan DNA örneğinin örtüştüğü belirlendi.

Daha sonra Adapazarı'na getirilen B.Y. ile ilgili soruşturma başlatan ekipler, olay tarihinde Sakarya Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu belirleyince, beraber kaldığı arkadaşları G.K.'yı Adapazarı'nda, G.A.D.'yi Kocaeli'de, G.B.'yi de Aydın'da yakalayarak gözaltına aldı. Sorgulanan gençler, cinayeti işlediklerini itiraf etti. Jandarma, olayda G.K.'ya yardım ve yataklık eden annesi D.K., eşi S.K. ile kardeşi S.A.K.'yı, İstanbul'da da B.Y.'nin arkadaşı S.Ç.'yi yakalayıp gözaltına aldı.

KORKUNÇ PLANI UYGULADILAR

Gençlerin yapılan sorgulamalarında cinayeti 2006 yılında Sakarya üniversitesi'nde öğrenciyken planladıkları ortaya çıktı. 4 arkadaş iddialara göre bir gün evde otururken kendi aralarında, “Zengin bir adam kaldıralım. Parayı da bulalım” sözünden yola çıkarak plan yaptı. Yaklaşık 2 ay boyunca kuyumcu İsmail Bilaloğlu ve kızlarını takip eden üniversiteli gençler, 13 Nisan 2006 tarihinde harekete geçti.

Kuyumcu İsmail Bilaloğlu ve kızları Neriman ve Hatice Bilaloğlu'nun akşam dükkanı kapamalarından sonra bindikleri otomobili takip etmeye başlayan 4 üniversite öğrencisi, kendilerine polis görünümü vererek otomobillerinin üzerine koydukları tepe lambası ile kuyumcu İsmail Bilaloğlu ve kızlarının içinde bulunduğu otomobilin önünü Adapazarı- Karasu karayolu Söğütlü İlçesi yakınlarında kesti.

Otomobildeki baba ile kızlarını tabanca ve bıçakla öldüren gençler, daha sonra cesetleri otomobile koyarak su deposuna bıraktı. Yine iddialara göre kuyumcu dükkanının anahtarını alarak aynı gece kuyumcu dükkanına soymaya gelen 4 öğrenci, bekçinin görmesi üzerine soygunu gerçekleştiremedi. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 3 yıl süren çalışmaları sonucu cinayet, Hatice Bilaloğlu'nun kolunu ısıran zanlı B.Y.'nin bıraktığı tükürük izinden çözüldü. Gözaltına alınan 8 kişi, sorgularının ardından Adliye'ye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!