Paraşütte ölüm

Güncelleme Tarihi:

Paraşütte ölüm
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bodrum’da deniz paraşütüyle heyecan arayan İngiliz turistin yorgun kalbi havada durdu.

Bodrum'da 13 gündür tatil yapan İngiliz Gilchriss Douglas Smith ve Margaret Smith çifti, dün öğle saatlerinde ANAP Bodrum İlçe Başkanı Sami Akbaş'a ait Sami Motel'in Su Sporları Merkezi'ne geldi. 68 yaşındaki Gilchriss Douglas Smith deniz paraşütü yapmak istedi. Smith'e kalp rahatsızlığı olmadığına dair belge imzalattırıldı. Eşinin, kalp rahatsızlığı olduğunu hatırla-tarak uçmasını istememesi üzerine önce uçuştan vazgeçen yaşlı turist, daha sonra 7 milyon lira ödeyip paraşütü kiraladı.

Krize dayanamadı

Ehliyetsiz olduğu öğrenilen 18 yaşındaki Erhan Yakar'ın kullandığı sürat motorunun arkasında paraşütü ile havalanan Smith, kısa süre sonra havada kalp krizi geçirerek denize düştü. Yaşlı İngiliz'e ilk müdahaleyi, tesis sahibinin doktor damadı Zeki Koray Malkoç yaptı. Olay yerine gelen savcı ve sağlık ocağı doktoru, Gilchriss Douglas'ın havada yaşamını yitirdiğini belirledi. Eşinin iki yıl önce ağır bir kalp krizi geçirdiğini ve yüksek dozda kalp ilacı içerek ayakta durabildiğini söyleyen Margaret Smith, otopsi yapılmasını istemedi. Bodrum Devlet Hastanesi Morgu'ndaki ceset, İngiliz turist çiftin bağlı olduğu sigorta şirketi tarafından, toprağa verilmek üzere İngiltere'ye gönderilecek. Motoru kullanan Erhan Yakar ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Gökyüzünde Azrail'le karşılaştı

Denizin üzerindeki rengârenk paraşütleri görüp heveslenen Gilchriss Douglas Smith, eşinin karşı çıkmasına rağmen ısrarla uçmak istedi. Sürat motorunun hareket etmesiyle gökyüzüne yükselen emekli İngiliz'in rahatsız olan kalbi bu heyecana yenik düştü. Paraşüt denize indiğinde, tesisin doktoru tarafından yapılan tüm müdahaleler Smith'i yaşama döndürmeye yeterli olmadı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!