Paraşütçüler Türk bayrağını göklerde dalgalandırdı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2020 19:12

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101'inci yılı kutlamaları kapsamında yapılan paraşütçülerin Türk bayrağı gösterisi Beyşehir Gölü semalarında güzel görüntüler oluşturdu. Tekirdağ'da da yamaç paraşütçüleri Ganos Dağı etiklerinden uçuş yaparak gökyüzünde Türk bayrakları açtı.

Haberin Devamı

KONYA

Beyşehir Hava Sporları Kulübü, Konya Hava Sporları Kulübü ve Türk Hava Kurumu Konya Şubesi pilotları Beyşehir’de bulunan yamaç paraşütü tepesine çıkarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak için her pilot gökyüzünde Türk bayrağı açtı.Türk Hava Kurumu Konya Şubesi paraşüt pilotlarından Recep Aykut, "19 Mayıs, Türkiye’nin temellerinin atıldığı ve kurtuluş mücadelelerinin başladığı ilk gün hepimiz gururluyuz, hepimiz mutluyuz. Bu özel günde atalarımızı yad etmek için başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet etmiş olduğu Türk Hava Kurumu adı altında uçuşlarımızı gerçekleştirdik.  Şanlı Türk bayrağımızı da göklerde dalgalandırarak layık olduğu yerde bizlerde buna katkı sağlayarak bu gün çok özel bir uçuş gerçekleştirdik" dedi.

Haberin Devamı

Paraşütçüler Türk bayrağını göklerde dalgalandırdı

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Yamaç Paraşüt Kulübü üyeleri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde valilikten özel izin alarak Uçmakdere Mahallesi'ndeki Ganos Dağı etiklerinden Marmara Denizi üzerine uçuş gerçekleştirdi. 10 paraşütçü, gökyüzünde Türk bayraklar açarak 19 Mayıs'ı kutladı. Türkiye Hava Sporları Federasyonu Tekirdağ Temsilcisi Sanlı Fidan, 19 Mayıs'ı gökyüzünde kutlamanın çok anlamlı olduğunu belirterek, koronavirüs salgını nedeniyle 19 Mayıs'ı coşkuyla kutlanamadığını ifade edip, "Bu zor günlerde anlamlı bir kutlama yapmak istedik. Hem insanlara moral olsun, cesaret olsun diye Gençlik ve Spon Bakanlığımız  etkinlikler kapsamında uçuş yapmamızı istedi. Biz de bu güzel havada uçuşlarımızı gerçekleştiriyoruz. Ülkemize bu uçuşları hediye ediyoruz" dedi.

Paraşütçüler Türk bayrağını göklerde dalgalandırdı

Paraşütçüler Türk bayrağını göklerde dalgalandırdı

ÇORLU'DA BANDO KONSERİ

Çorlu ilçesinde ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nce bando konseri verildi. Havuzlar Mahallesi'nde bulunan göçmen konutlarında bulunan alanda verilen konsere vatandaşlar ve çocukların ilgisi büyük oldu. Konseri izleyemeye gelen vatandaşlara Türk bayrakları dağıtıldı.Vatandaşlar ellerindeki bayraklarla çalınan eserlere eşlik etti. Konser daha sonra Nusretiye Mahallesi'nde sürdü.

Paraşütçüler Türk bayrağını göklerde dalgalandırdı
Paraşütçüler Türk bayrağını göklerde dalgalandırdı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!