Paraşüt için evlilikten vazgeçti

Güncelleme Tarihi:

Paraşüt için evlilikten vazgeçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2007 00:00

2004’te Kanada Paraşüt Milli Takımı’ndan aldığı teklifi geri çeviren milli paraşütçü Meryem Akar, yurtdışındaki atlayışlarının parasını çıkarabilmek için rakiplerinin paraşütlerini katlıyor. İşte paraşüt sporunu evlilikten vazgeçecek kadar seven Akar’ın ilginç öyküsü...

Haberin Devamı

Milli paraşütçü Meryem Akar, ailesinin karşı çıkmasına rağmen 1992’de Türk Hava Kurumu’nun (THK) açtığı Paraşüt Başlangıç Kursu’na katıldı. 1993’te Paraşüt Tekamül Kursu’na girerek Türkiye Paraşüt Milli Takımı aday kadrosuna seçildi. 1995’te milli olan Akar, yine aynı yıl Türkiye birincisi, Avrupa gençler dördüncüsü ve Balkan ikincisi olarak büyük başarılara imza attı. 2003’te ise dünya dördüncüsü oldu.

2000’in aralık ayına kadar THK’da paraşüt öğretmenliği yapan Meryem Akar, Fethiye Ölüdeniz’de paraşüt atlayışı yaptırdığı bir Fransız turiste aşık oldu. Evlenme planları yapan milli paraşütçü, THK’dan kendi isteğiyle ayrılarak Fransa’ya gitti. Ancak nişanlısı, paraşütçülüğü bırakması için baskı yapınca evlenmekten vazgeçerek, Türkiye’ye döndü. Yeniden THK’ya başvurdu ama yönetmelik gereği işe alınamadı. Devlet desteği de alamayan Akar, yaşamını devam ettirebilmek için Fethiye Ölüdeniz’de turistlere tur satışına başladı. Zaman zaman da yamaç paraşütü kullandı ve turistler için serbest atlayış yaptı.

Haberin Devamı

Bir atlayış 25 euro

Türkiye’de kazandığı paralarla yurtdışındaki festivallere katılmaya başlayan Akar, ekonomik sorunları yaşayınca rakiplerinin paraşütlerini toplayarak kazandığı paralarla festivallere devam etmek zorunda kaldı.

Amerika’da 327, Almanya’da 59, İspanya’da 16, Romanya’da altı, Fransa’da 43, İtalya’da 31, Türkiye’de ise sadece bir atlayış merkezi olduğuna dikkat çeken Akar, THK’nın dışında hiçbir özel kurum ve kuruluşun bu spora destek vermediğini belirtiyor. Ülkemizde dünyada ilk beşe girebilecek kalitede paraşütçülerin olduğuna dikkat çeken milli paraşütçü, "Bu gençler bir süre sonra imkansızlıklar nedeniyle bu sporu bırakıp başka mesleklere yöneliyorlar" diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!