‘Paralel’e dinleme baskını: 30 polis gözaltında

Güncelleme Tarihi:

‘Paralel’e dinleme baskını: 30 polis gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 20:23

Usulsüz dinleme iddiaları üzerine başlatılan soruşturmanın ikinci dalgasında 20 ilde düzenlenen operasyonda, hakkında gözaltı kararı bulunan 45 kişiden 30’u yakalandı. Şüpheli polislerin sahte suçlamalar ve sahte isimlerle aralarında gazeteci, siyasetçi, yargı mensubu ve iş adamlarının da bulunduğu 432 kişiyi usulsüz olarak dinlediği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

MÜDÜRLER FİRARDA

HSYK müfettişleri 17 ve 25 Aralık 2013’teki yolsuzluk operasyonlarının ardından Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce 2007-2009 yılları arasında verilen dinleme kararlarını incelemeye aldı. Müfettişler, İstihbarat Daire Başkanlığı ve Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli polislerin, çok sayıda kişinin sahte isim ve sahte suçlamalarla dinlendiğini tespit etti. Müfettişlerin suç duyurusu üzerine soruşturma başlatıldı.
Soruşturma dosyasında 128 şüpheli polis yer alırken, aralarında gazeteci, yargı mensubu ve siyasetçilerin bulunduğu 432 kişi de mağdur olarak yer alıyor. Savcılık, soruşturma kapsamında ilk operasyonu aralık ayında İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görevliler için düzenleyerek 46 şüpheli hakkında gözaltı kararı aldı. Ancak sadece 22 şüpheliye ulaşıldı. Bu şüphelilerden 18’ini mahkeme serbest bıraktı. Ardından itiraz üzerine üst mahkeme tutuklama kararı verdi ancak sadece 8 polis teslim oldu.

Haberin Devamı

Şüpheli polislerin yakalanmasına ilişkin çalışmalar sürerken, savcılık dün Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’ndeki görevli şüpheli polisler için düğmeye bastı. Operasyonun ikinci dalgası kapsamında savcılık 20 ilde, 45 şüpheli polis hakkında gözaltı kararı aldı; 30 şüpheli adreslerinde bulunarak gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde de bir dönem görev yapan eski emniyet müdürleri M.D. ve H.G.’nin ise firari olduğu bildirildi. Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, yakalandıkları kentlerde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra soruşturmanın yürütüldüğü Ankara’ya gönderildi.

FİNANS OPERASYONU

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, FETÖ/PDY’nin finans kanadına yönelik Uşak, İzmir, Antalya, Mersin ve Adıyaman’da 10 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Operasyonlarda, eski ‘Uşak imamı’ olduğu ileri sürülen M.A.G.’nin dearalarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Bir kişinin cezaevinde olduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!