Paralel yapı ve çözüm süreci takibimde

Güncelleme Tarihi:

Paralel yapı ve çözüm süreci takibimde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 01:22

CUMHURBAŞKANI seçilen Tayyip Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’ne çıkmadan önce yaptığı son Bakanlar Kurulu toplantısında, öncelikleri ve beklentileriyle ilgili bir konuşma yaptığı öğrenildi. Toplantı, Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’nde yakından ilgileneceği konulara ilişkin de ipucu verdi.

Haberin Devamı

BU SON DEĞİL

Erdoğan, duygusal bir atmosferde geçen Bakanlar Kurulu toplantısında, 12 yıl boyunca yaptıkları önemli çalışmalardan başlıklar verdi. Türkiye’nin bu süreçte önemli mesafe katettiğini dile getiren Erdoğan, özellikle yatırımlar konusundaki çalışmalardan örnekler verdi. Bakanlar Kurulu’nda görev alan bakanlara çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Erdoğan, “Bu son değil, kongrede de, yemin töreninde de, ondan sonra da birlikte olacağız” dedi. Son MYK toplantısında parti yönetimine yaptığı konuşmaya benzer bir konuşma yapan Erdoğan, özellikle Paralel yapıyla mücadele ve çözüm süreciyle yakından ilgileneceğini dile getirdi. AB, bölgedeki gelişmeler ve yatırımlarla ilgili adımları da takip edeceğini belirterek, “Bu konularda sizinle birlikte çalışacağız” dedi. Erdoğan’ın son Bakanlar Kurulu toplantısı olması nedeniyle Ahmet Davutoğlu özel bir konuşma yapmadı. Erdoğan’ın konuşmasının ardından Bakanlar Kurulu üyeleri desteklerini ve teşekkürlerini dile getirdiler.

HİMAYESİNDEKİ KONULAR

Erdoğan’a yakın kurmaylar, Bakanlar Kurulu’ndaki bu konuşmayı “Himaye edeceği konuların başlığını verdi” sözleriyle değerlendirdiler. Kurmaylar, “Çözüm süreci bundan sonra Cumhurbaşkanı’nın himayesinde yürüyecek. Paralel yapı artık bir ulusal güvenlik sorunu haline geldi. Devletin bu tehditten kurtulması hükümetin en önemli hedeflerinden biri olacak. Bu 2 konu, Cumhurbaşkanı’nın en önemli başlıkları, bunlara özel olarak ilgi göstereceği ve çalışmaları yakından takip edeceği kesin” dediler.

01.00’e kadar çalıştılar

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu’nun ardından çalışmalarını saat 01.00 sularında tamamlayan Erdoğan’ı, Ahmet Davutoğlu ile Binali Yıldırım uğurladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!