Paralel ihbarcısının kocası da şüpheli

Güncelleme Tarihi:

Paralel ihbarcısının kocası da şüpheli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2015 21:51

2010 yılındaki KPSS’deki kopya iddiaları üzerine 230 şüpheli hakkında açılan davanın iddianamesinde ilginç bir detay ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Arkadaşını, “Sınavda kopya çekmiş olabilir” diyerek ihbar eden F.N.G. isimli kadının eşinin de dosyada şüpheli olduğu anlaşıldı. İddianameye göre, KPSS sınavında kopya iddialarının gündeme gelmesi üzerine İngilizce öğretmeni F.N.G., ÖSYM Başkanlığı’na ihbarda bulundu.

Savcılığa ifade veren F.N.G., liseden yakın arkadaşı A.D.’nin sınavda kopya çekmiş olabileceğini iddia etti: “A.D. ‘Hocaefendi Milli Eğitime girmemiz lazım, girin de nasıl girerseniz girin demiş’ dediğini söyledi. A.D.’nin alt yapısının olmadığını gördüm. 2010 KPSS sınavından çıktıktan sonra A.D., ‘Hiç zorlanmadım, 120 soruyu doğru yapmış olabilirim’ dedi.”

F.N.G. ifadesinin eşi tarafından bilinmemesini de istedi. İddianamede, F.N.G.’nin eşi T.G.’nin de şüpheli olduğu belirtilerek, “Kendi eşi T.G. ise 2010 yılı KPSS’de 111 doğru, 9 yanlış yaptığı, tekrarlanan sınava girdiği, 90 doğru, 30 yanlış yaptığı ve dosya kapsamında şüpheli konumunda bulunduğu anlaşılmıştır” denildi.

BAKMADAN GEÇME!