Papazlar, güzellik yarışmasını lanetledi

Güncelleme Tarihi:

Papazlar, güzellik yarışmasını lanetledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Köle ve et ticaretine hayır

49'uncu Kainat Güzelliği Yarışması, Güney Kıbrıs'ta bu sabaha karşı yapıldı. Lefkoşa'daki Eleftheria (Özgürlük) Spor Salonu'nda yapılan yarışmada, 79 ülkenin güzelleri ter döktü. Kanal D'nin iki ay önce düzenlediği Miss Turkey Yarışması'nda kraliçe seçilen Cansu Dere, Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ı tanımaması nedeniyle yarışmaya katılmadı. Rum Ortodoks Kilisesi, ‘‘Köle ticaretine hayır’’ diyerek yarışma karşıtı kampanya başlattı.

Olimpiyatlar ve Dünya Kupası'ndan sonra, en fazla seyirci çeken üçüncü organizasyon olan ‘‘Miss Universe’’ yarışması, Güney Kıbrıs Ortodoks Kilisesi'nin lanetine uğradı. Rum Ortodoks Kilisesi Sözcüsü Nikos Nikolaides, yarışmanın Hıristiyanlığa aykırı olduğunu savundu. Sözcü Nikolaides, önceki gün yaptığı açıklamada, yarışmayı ‘‘kadınlığa büyük bir hakaret’’ olarak niteledi ve ‘‘Bir köle pazarı atmosferinde yarı çıplak dolaşan genç kızların vücut hatlarına vurgu yapan bu tür yarışmalar kadınlara hakarettir’’ dedi.

SABAHA KADAR İBADET

Yarışmanın düzenlendiği bölgede bulunan bir kilise ise organizasyonu protesto için ‘‘sabaha kadar uyanık kalıp ibadet yapma’’ eylemi düzenledi. Bazı Rum kadın dernekleri de okul ve hastanelerde bir sürü eksik varken, yarışma için milyonlarca dolar harcanmasını eleştirdi, halkı protestoya çağırdı.

COPPERFIELD KAÇTI

Düncaya ünlü illüzyonist David Copperfield'ın, yarışmadan önce, Güney Kıbrıs'ın güzelliklerini tanıtmayı amaçlayan bir gösteri yapması planlanıyordu. Copperfield, Aşk ve Güzellik Tanrıçası Afrodit'in Akdeniz'in köpüklerinden çıkarak yeryüzüne ayak bastığı ilk nokta olduğuna inanılan Baf'taki dev kayayı, birkaç dakikalığına ‘‘kaybedecekti’’. Ancak bu gösteri de Kilise'nin muhalefetine takıldı. Baf Metropoliti Hrisostomos, ‘‘Kıbrıs'ın kültürel mirasıyla alay edilmesine izin vermem’’ diyerek, Copperfield'ın şovunu engelleyeceğini söyledi ve gösteri sırasında, ünlü sihirbazın kaybedeceği kayanın üzerine oturma tehdidinde bulundu. Copperfield da tepkiler üzerine, Kıbrıs'a gelmekten vazgeçti.

BÜYÜK REKLAM

Öte yandan Miss Universe için milyonlarca dolar harcayan Rum yönetimi, bu yarışmayla tarihin en büyük tanıtım hamlesini yapmış oldu. CBS televizyonunun canlı olarak aktardığı yarışma, 24 ülkede 1.5 milyar insana ulaşacak. 125 ülkede de banttan yayınlanacak. Yarışmayı tüm dünyadan 400'den fazla gazeteci izledi. Rum Turizm Bakanlığı, yarışmadan sonra Güney Kıbrıs'a gelen turist sayısında patlama yaşanacağını savunuyor. Rum Yönetimi, her yıl ortalama 2.5 milyon turist ağırlıyor. Rumların turizm geliri 2 milyar doları aşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!