Papazın kaya öfkesi

Güncelleme Tarihi:

Papazın kaya öfkesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Güney Kıbrıs'ta dünyanın en ünlü sihirbazı David Copperfield'in yapacağı kayayı kaybetme gösterisine Baf Piskoposu Hrisostomos şiddetle karşı çıktı.

Yılda 2.5 milyon turist ağırlayan Güney Kıbrıs, dünyanın dikkatini adaya çekmek için dev bir projeye soyundu. Rum Turizm Bakanlığı, 2000 Kainat Güzelliği Yarışması'nın ülkede düzenlenmesi için bir yandan yarışmanın ABD’li organizatörleri CBS Televiyonu ve Donald Trump ile pazarlık yaparken diğer taraftan ünlü sihirbaz David Copperfield'ı Ada'da gösteri yapmaya ikna etmeye çalışıyor.

Kayayı yok edecek

Anlaşma sağlanırsa top model Claudia Schiffer'in sihirbaz sevgilisi Copperfield, Olimpiyatlar ve Dünya Kupası'ndan sonra en fazla seyirci çeken yarışmadan önce güzellik ve aşk tanrıçası Afrodit'in denizin köpüklerinden karaya çıktığı Baf'ta inanılmaz bir gösteri yapacak. Gösteriyi 2 milyar 200 milyon kişi izleyecek. Copperfield, Afrodit'in güneş banyosu yaptığı dev kayayı yüzlerce TV kamerası önünde 5 dakikalığına kaybedecek.

Rum sihirbazlardan destek

Daha önce Amerikan Özgürlük Anıtı'nı ve bir yolcu uçağını kaybeden Copperfield'a gösteri için bir milyon sterlin (yaklaşık 600 milyar lira) önerildi. Copperfield, şaşırtıcı numara için altı ay hazırlık yapılması gerektiğini açıkladı. Rum Sihirbazlar Derneği, projeyi destekleyerek Copperfield'a ‘Köpüklerden Afrodit’i de çıkar' önerisine bulundu.

Kayaya otururum

Ancak ülke turizmi için hayati önem taşıyan projeye tüm olanaklarını seferber eden Rum Turizm Bakanlığı, kilise engeline takıldı. Baf Piskoposu Hrisostomos, gösteriye karşı çıktı. Hrisostomos, ‘Afrodit’e inanmıyorum. Ancak kültürümüzle alay edilmesine ve bu kadar paranın boşa harcanmasına izin veremem' diyerek Copperfield'ı engellemek için gösteri sırasında kayanın üzerine oturacağını açıkladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!