Pano

Güncelleme Tarihi:

Pano
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ben önce ortaokulu bitirmek için başvuruda bulundum. Daha sonra da yapılan değişikliklerden dolayı açık ilköğretimi bitirmek için başvurdum. Sınav yapılmadı, 2 yıldır bekliyorum. Ben 7'nci sınıftan ayrıldım. Kaç yılda bitireceğim. Bu hususta bilgi verilmesini istiyorum.

Nilay KARA / İSTANBUL

Açıkilköğretim Okulu'na kayıtlar son olarak 5-19 Ekim tarihleri arasında yapıldı. Yeni kayıtların 1999 Eylül ayında yapılması planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açmış olduğu sınava, Adana ilinden yaklaşık 850 öğretmen katıldı. Bu sınavı 27 kişi kazandı. Kazanan 27 kişinin aldığı en yüksek puan 77, en düşük puan ise 70'tir. Bakanlığın genelgesine göre 90-100 arası A, 80-90 arası B ve 70-80 arası C tipi okul müdürlüğü yapabilmektedir. Sınavdan sonra hiçbir açıklama yapılmamış, sadece hizmet içi eğitime alınacakların, yetersiz olması nedeniyle ayrı bir sınav açılacağı duyurulmuştur. Şu anda Adana'da 40 civarında okul müdürlüğü boş bulunmakta ve vekaleten yürütülmektedir. Bunlar, A ve B tipi okullardır. 2'nci sınav da açılsın ama öncelikli olarak bu 27 kişi değerlendirilsin. Mülakata girse, oradan alacağı puanla, sınav puanının ortalaması alınsa. Gerekirse teftiş ve sicil notları göz önüne alınarak ataması yapılsın. Böylece 825 kişiyi eleyen bizler de değerlendirilmiş oluruz. Şimdi açılacak sınavda, bu 850 kişi yine imtihana girecek. Sonuç ne olacak? Hem biz, sınavı kazananlar olarak katılırsak daha stresli gireceğiz.

Sınavı kazanan bir grup öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığı, emekli öğretmenlere geri dönüş çağrısı yaptı. Buna uyan çoğu İngilizce öğretmeni geri dönüş için müracaat etti. Eylül ayı sonunda da tayinleri çıktı. Fakat iki aydır bir türlü göreve başlayamadılar.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre, Bakan, birim amirlerine bir bildiri göndermiş. Bu bildiye uymayanlardan 72 öğretmenin durumu görüşülecekmiş. Komisyon kararını Bakana sunacak, Bakan da kararını verecekmiş.

Bir tarafta boş geçen dersler, diğer tarafta göreve başlatılmayan öğretmenler. Öbür tarafta toplanıp olumlu ya da olumsuz yanıt veremeyen komisyon. Yeter artık! kararınızı veriniz. Yarı yıl tatili geldi, bu size anlamlı gelmiyor mu?

Osman ÇİĞDEM / ANKARA

EĞİTİM TAKVİMİ

25 Aralık-4 Ocak: Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisleeri ile Anadolu Meslek Liseleri'nin Turizm Endüstrisi, Servis Hizmetleri, Seyahat Acentacılığı ve Deniz Turizmi Bölümleri'nde Yarıyıl Tatili (Hazırlık Sınıfları Hariç)

KİTAP GÜNLERİ

MARMARA Koleji 21-25 Aralık tarihleri arasında kitap şenliği düzenliyor. Öğrenci ve velileri kitapla buluşturmak amacıyla düzenlenen Kitap Günleri'ne 100'e yakın yerli ve yabancı yayınevi katılıyor.

Matematik-Fen

Olimpiyatı

MATEMATİK-FEN-SÖZEL Geleneksel Kavram Olimpiyatları, bu yıl da birçok görenciye eğitim bursu ve parasal burs kazandıracak. Yalnız lise 2 ve lise birinci sınıf öğrencilerinin katılabileceği iki aşamalı yarışmada, alan birincilerine dersanede üniversiteye hazırlık bursu, üniversiteye hazırlık ayları süresince Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun verdiği kredinin üç katı oranında başarı destek bursu ve altın başarı belgesi ile plaket verilecek.

Alan ikincileri ile ve üçüncülerine de, benzer ödüllerin verileceği yarışmaya 19 Aralık 1988 - 8 Ocak 1999 tarihleri arasında başvurulabilecek. İlgilenenen genç yarışmacıların ayrıntılı bilgi alabilecekleri telefon ise; 0-212-543 54 54

Mektup, telefon, faks ve e-mail'inizi bekliyoruz

Tel: 0212 / 677 03 66

Faks: 0212 / 677 03 40

e-mail: acandabak@hurriyet.com.tr

Adres: Hürriyet Gazetesi Eğitim Sayfası Medya Towers, Güneşli-34544

İSTANBUL



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!