Pano

Güncelleme Tarihi:

Pano
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhuriyet ve Atatürk Paneli

Marmara Koleji'nde düzenlenen 'Cumhuriyet ve Atatürk' konulu panelde konuşan Prof. Dr. Bedia Akarsu, ‘‘Cumhuriyetin 75'nci yılında halkımızın neşeli olduğunu gördüm. Son 15 yıldır yaşanan karşı devrim hareketleri karşısında çok üzülüyorum’’ dedi. Atatürk'ün bir 'iletişim dehası' olduğunu söyleyen yazar Vedat Günyol ise, ‘‘İnsanlarla siyasal kurumlar arasında iletişimi Ulu Önder büyük rahatlıkla kurmuştur. Yurdun çeşitli ırk, gelenek ve görenek odakları arasında iletişim girişimiyle milli birliği sağlayarak, emparyalistlerle savaşmıştır’’ diye konuştu.

Bizler çeşitli fakültelerde okuyan, bir veya iki dersten kalmış gençleriz. Yıllardır bizim durumumuzda olan gençler için her yıl bir af çıkıyor. Bu yıl bütün okullar için bir af çıkmasına rağmen, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) mağdurları unutuldu. Bir ara Eylül ayında çıkması beklenen yasa, meclisin açılması, politik iç ve dış gelişmeler, biz gençleri unutturdu. Ailelerimize özellikle gelecekle ilgili yaşantımıza büyük külfetler getiren bu durumun unutulmasından duyduğumuz kaygıyı takdir edersiniz. Sorumsuz davranışa, sorumlu medya olarak biz gençlere yardımcı olacağınızı umuyoruz.

Bir grup genç

Eşim İktisat Fakültesi mezunu olup, üniversite mezunlarının öğretmen olma hakkından yararlanarak sınıf öğretmenliğine atandı. Ancak daha sonra Ticaret Meslek Lisesi'nde, meslek derslerine olan ihtiyaç nedeniyle geçici görevle, Ticaret Lisesi'nde muhasebe öğretmeni olarak görev yaptı. Bizim Bakanlıktan isteğimiz, İktisat Fakültesi mezunu olan eşimin, branş öğretmenliğine geçirilip, sınıf öğretmenliğinden Ticaret Lisesi'ne meslek öğretmeni olarak atanması.

Mümin KARACAKAYALILAR/BURSA

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, durumunuzdaki öğretmenleri doğrudan kendi branşılarına uygun ders verebilmeleri için bir çalışma başlattı. Bu çalışma sonuçlandığında ilgili öğretmenlere gerekli duyuru yapılacak.

Bünyedeki sınıf öğretmenlerinden iktisat işletme, maliye, çalışma ekonomisi ve uluslararas ilişkilerden mezun olan öğretmenler için başlatılan çalışma sonuçlanınca bu konuda tebligat yapılacak.

Zonguldak ilköğretim okullarında çocuklardan gün geçmiyor ki para istenmesin. Artık okula para vermekten bıktık. Perde alınacak para, badana yapılacak para, sabun alınacak para. Okula ne isteniyorsa velilerden toplanıyor. Bu nedir? Biz çocuklarımızı okula eğitim görsünler diye gönderiyoruz. Okula para vermeyen öğrenci horlanıyor. Soruyorlar mı durumunuz müsait mi? 60-70 milyon maaşla 2-3 çocuk okutanlarımız var. Bütün okulun araç gereçleri veliler tarafından karşılanıyor yine de öğretler şikayetçi. O zaman bu kutsal mesleği niye seçtiler. Lütfen ellerini vicdanlarına koyup öyle bu öğretmenliği yapsınlar. Bu kutsallığı maddiyata dökmeyelim lütfen. Bu çocuklardan çok şey bekliyorlar. Türk Milleti olarak duyarlı davranalım. Sizlerin yetiştirdiği bu çiçeklerle yarın grur duyunuz.

Zonguldak'tan bir grup veli

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, bağışlar konusunda genelgenin yürürlükte olduğunu buna göre hiçbir öğrenciden isteği dışında yardım ya da bağış alınamayacağını, öğretmenlerin yardım ve bağış toplayamayacağını, bu görevin Okul Koruma Derneği'ne ait olduğunu söylediler. Bu konuda Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne somut bilgi ve belgelerle şikayette bulunursanız, gerekli soruşturma da açılacak.

Mektup, telefon, faks ve

e-mail'inizi bekliyoruz

Tel: 0212 / 677 03 66

Faks: 0212 / 677 03 40

e-mail: acandabak@hurriyet.com.tr

Adres: Hürriyet Gazetesi

Eğitim Sayfası

Medya Towers, Güneşli-34544

İSTANBUL



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!