Pandemi İzolasyon Uygulaması nasıl indirilir?- Pandemi İzolasyon Takibi nedir?

Güncelleme Tarihi:

Pandemi İzolasyon Uygulaması nasıl indirilir- Pandemi İzolasyon Takibi nedir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2020 21:50

Koronavirüsüne karşı Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Pandemi İzolasyon Takip Uygulaması GSM operatörlerinin iş birliğiyle hayata geçirildi. Bu uygulama kapsamında izolasyon bölgesini terk edenlerin cep telefonlarına, gelen mesajla enfekte olan kişi sayısının azaltılması ve salgının yayılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Peki, Pandemi İzolasyon uygulaması nasıl indirilir? Pandemi İzolasyon Takibi nedir, ne işe yarar? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığınca geliştirilen Pandemi İzolasyon Takip Projesi'ne (İTP) ilişkin detaylar belli oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından bu kapsamda hastaların takibi ve gerektiğinde uyarılabilmesi için Pandemi İzolasyon Takip Projesini hayata geçirmesiyle Pandemi İzolasyon Takip Uygulaması'nın nasıl indirileceği merak konusu oldu. Peki, Pandemi İzolasyon Takibi nasıl indirilir? Pandemi İzolasyon Uygulaması nedir? İşte, o konuyla ilgili bilgiler.

İZOLASYON UYGULAMASI NEDİR?

İzolasyona riayet etmeyenlerin uyarılacağına dikkat çekilen açıklamaya göre, proje ile Kovid-19 riski nedeniyle evde izolasyon altında bulunması gereken kişiler evlerini terk ederse telefonlarına uyarı mesajı gelecek.

Yol kontrolü yapan emniyet ekipleri, kişinin bilgilerini sorgulayarak izolasyon ihlali yapıp yapmadığını öğrenebilecek.

Haberin Devamı

PANDEMİ İZOLASYON UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Ayrıca otomatik çağrı teknolojisi aracılığıyla bu kişilerle anında iletişime geçilecek ve kendilerinden izolasyon altında bulunmaları gereken yere dönmeleri istenecek. Uyarıya riayet etmeyen ve ihlale devam edenlerin durumu ilgili emniyet birimleriyle paylaşılacak, gerekli idari önlem ve yaptırım uygulanması sağlanacak.

Ancak uygulamanın nasıl indirileceğiyle ilgili bilgiler henüz paylaşılmadı. Konuyla ilgili bilgilere haberlerimizde yer vereceğiz.

YAYILIMIN ÖNLENMESİ HEDEFLENİYOR

Proje, kanuni yetki çerçevesinde gerekli izinler alınarak Sağlık Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı ve tüm GSM operatörlerinin iş birliğiyle uygulamaya alındı. Proje kapsamında pozitif vakaların hem kendilerinin hem yakınlarının hem de bütün bir toplumun sağlığı için gerekli olan izolasyon kuralına uyup uymadıklarının takip edilmesi planlanıyor.

Covid-19 salgını ile mücadelede çok etkili bir araç olacak projeyle bulaşının büyük oranda azaltılması hedefleniyor. Kişinin sadece kendisinin değil yakınlarının ve toplum sağlığının güvenliği için de önemli olan proje ile karantina altındaki kişilerin ve bölgelerin hareketliliği gözlemlenebilecek, salgının yayılmasını önleyici analizler yapılabilecek. Dünyanın farklı ülkelerinde uygulanan benzer projeler, Covid-19 ile mücadelede önemli kazanımlar sağlanmasına imkan veriyor. Proje kapsamında elde edilen veriler, salgınla mücadele dışında hiçbir amaçla kullanılmayacak ve salgın riski sona erdiği tarihte imha edilecek. Verilerin başka bir hiçbir amaçla kullanılamaması devlet güvencesinde olacak ve sistemin güvenliği sıkı bir şekilde kontrol edilecek.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!