Palme’nin katilini bildiği için mi öldü

Güncelleme Tarihi:

Palme’nin katilini bildiği için mi öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 00:00

İsveçli milyarder işkadını Eva Rausing’in geçen ayki ölümünün, 1986’da suikasta kurban giden İsveç eski Başbakanı Olof Palme ile ilgili polise ihbarda bulunduktan sonra gerçekleştiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

PALME suikastı hakkında iki kitap yazan İsveçli yazar Gunnar Wall, dünyanın önde gelen sıvı gıda işleme ve paketleme üreticisi TetraPak’ın varisi olan Eva Rausing ile ilk olarak 2011 haziranında temasa geçtiğini açıkladı. Wall, Rausing’in “Palme’yi işi için bir tehdit olarak gören bir işadamının öldürttüğünü öğrendim” şeklindeki sözlerini aktardı.

Gunnar Wall, eposta ile haberleştiği Rausing’in, söz konusu işadamına iddialar hakkında üç kez soru sorduğunu söylediğini belirtti. Hatta Rausing bir epostada İsveçli yazara, “Eğer aniden ölürsem soruşturmayı ihmal etme. Sadece şaka yapıyorum. Umarım” diye yazmış. Wall, Guardian’a yaptığı açıklamada, “Epostaları kesilince, onun hakkında fazla düşünmedim ta ki esrarlı bir şekilde öldüğünü duyana kadar. Bana İsveç’teki savcılara da bilgi vereceğini de söyledi. Anlaşılan onlarla bir görüşme ayarlamıştı” dedi.

Haberin Devamı

İngiliz Emniyet Teşkilatı Scotland Yard da dün konuyla ilgili iddiayı doğruladı ve İsveçli yetkililere gerekli bilgiyi aktardıklarını açıkladı.

‘Aşırı dozdan öldü’ denmişti

Eva Rausing’in bedeni geçtiğimiz ay, çürümeye yüz tutmuş halde Londra’daki evinde, çöp torbalarının arasında bulunmuştu. Bağımlı olduğu öğrenilen 48 yaşındaki kadının aşırı dozdan öldüğü belirlenmişti. 49 yaşındaki kocası Hans Kristian Rausing,    karısının gömülmesine izin vermediği için 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.  Başbakan Palme cinayeti ise hâlâ faili meçhul... Palme’yi PKK’nın öldürdüğü de öne sürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!