Pakistanlı kız öÄŸrencilerin Malala öfkesi

Güncelleme Tarihi:

Pakistanlı kız öğrencilerin Malala öfkesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2012 16:22

Pakistanlı kız öğrenciler, Taliban militanlarının saldırısı sonucu yaralanan çocuk aktivist Malala'nın isminin okullarına verilmesine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Böylelikle kendilerinin de Taliban hedefi haline geleceğini savunan Pakistanlı öğrenciler, okullarının isminin "Malala Yousafzai Kız Koleji" olarak değiştirilmesine karşı çıktı.

Tedavi için İngiltere'ye giden Malala'yı Pakistan'ı yüzüstü bırakmakla suçlayan 150 öğrenci, dersleri boykot ederek, okulun duvarındaki Malala posterini de yırttı.

Pakistan hükümeti, Malala'nın Taliban militanları tarafından vurulmasının ardından ülkedeki birçok okula 12 yaşındaki kızın ismini vermişti.

"PROTESTOLARA KATILDIM ÇÜNKÜ..."

"Malala Yousafzai Kız Koleji" öğrencileri, militanların dikkatini çekmesinden korktukları bu ismin değiştirilmesi için okul müdürlerinden de talepte bulundu ancak olumlu yanıt alamadı.

Öğrencilerden ÅžeyiÅŸte Ahmed, "Müdür teklifimizi reddetti. Militanların bu isim yüzünden okulumuzu hedef almasından korkuyoruz. Ben de Malala aleyhinde slogan atanlara, Malala'nın fotoÄŸrafına taÅŸ atanlara katıldım çünkü o ülkesini terk edip Ä°ngiltere'ye yerleÅŸti. Biz fakiriz ve o yüzden gidemiyoruz. O Ä°ngiltere'ye gittiÄŸi için biz acı çekeceÄŸiz" dedi.Â

/images/100/0x0/55eac362f018fbb8f8952567

Haberin Devamı

19 yaşındaki öğrenci Mah Nur ise, "Malala şu an İngiltere'de fakat diğer kızlar Swat'ta. Malala Pakistan'a asla geri dönmeyecek, o zaman onun ismini neden okullara veriyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Taliban geçtiğimiz Ekim ayında Malala Yousafzai'yi kız öğrencilerin haklarını savunduğu gerekçesiyle başından vurmuş, küçük aktivist tedavi için İngiltere'ye götürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!