Pakistan'da 25 Taliban yanlısı militan öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Pakistanda 25 Taliban yanlısı militan öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2007 22:30

Pakistan'da güvenlik güçlerinin, ülkenin kuzeybatısında Taliban yanlısı militanlara yönelik düzenlediği operasyonlarda iki gün içinde toplam 65 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Ordu açıklamasında, Svat bölgesinin Sangla yöresindeki dağlık alanın, temmuz ayından bu yana güvenlik güçleriyle çatışan militanlardan temizlendiği kaydedildi.
Açıklamada, dünkü ve bugünkü operasyonlarda 40 militanın öldürülmesinin ardından bugün geç saatlerde Kabal kasabasındaki polis karakolunu ele geçiren militanlarla yapılan silahlı çatışmada 25 militanın daha öldürüldüğü ve karakolun kontrolünün yeniden sağlandığı duyuruldu.

Bu arada, ordu sözcüsü Tümgeneral Vahid Arşad, Svat vadisindeki Seydu Şerif havaalanına yaklaşan intihar saldırganı olduğundan şüphelenilen bir kişinin dur ihtarına rağmen aracını durdurmaması üzerine vurulduğunu bildirdi. Arşad, ateş açılmasının ardından içinde patlayıcılar bulunan aracın infilak ettiğini söyledi.
Öte yandan, bölgedeki Mingora kenti yakınındaki bir ordugaha militanların 18 roket attığı bildirilirken, ordu açıklamasında asker kaybından bahsedilmedi.Ordu, Svat bölgesinde şeriat yönetimi uygulanmasını isteyen Taliban yanlısı molla Maulana Fazlullah bağlı güçlere karşı büyük bir harekata girişmek için Mingora'da yaklaşık 15 bin askerin konuşlandırıldığını açıklamıştı.

Ordunun verilerine göre, bölgede geçen hafta da 200'den fazla militan öldürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!