Paketi sabote etmem

Güncelleme Tarihi:

Paketi sabote etmem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

CHP Lideri Baykal, enflasyonla mücadelede hükümete destek olacaklarını ve bu konuda alınacak önlemleri sabote etmeyeceklerini söyledi. Baykal, ‘‘Ben başbakan olsam, hiç tereddüt etmez, bir yıllık paketi uygulardım’’ dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Yılmaz'ın çağrısına verdiği cevapta, ‘‘Enflasyonla mücadelede ciddi bir paket getirirseniz, kesinlikle bloke etmeyiz’’ dedi.

CHP lideri, önceki akşam çıktığı NTV Televizyonu'nda önemli açıklamalar yaptı. İşte bunlardan bazıları:

Ciddi pakete evet.

Ben başbakan olsaydım, hiç terreddüt etmez, bir yıllık paketi uygulardım. Hükümet eğer ciddi bir enflasyon programı getirirse, eleştirilerimizi yaparız. Ama kesinlikle sabote etmeyeceğiz.

İstanbul'u konuşuruz

Yerel seçimde yasal zorunluluklar olsa bile özel durumları değerlendirme imkânı olabilir. İstanbul dışındaki şehirlerde sorun yok. İstanbul belediye başkanlığı konusunda oturup konuşabiliriz.

İrtica ve PKK'dan tehlikeli

Bugün için enflasyon, PKK ve irticadan daha tehlikelidir. Bununla mücadele etmek hükümetin görevidir. Biz onun her isteğine evet dersek, muhalefet partisi olmaktan çıkarız. Cumhuriyetin son kalesi değil Bu hükümetin alternatifi yoktur anlayışı çok tehlikelidir. Bu hükümet, Cumhuriyetin son kalesi değil. Seçimden öncesi için de, sonrası için de, rejimi tehlikeye sokmayacak alternatifler var.

İki turluya karşıyız

Biz iki turlu seçime karşıyız. Bu bloklaşma anlayışına götürür ki, çok tehlikeli olur. O nedenle herkes seçime kendi partisi olarak girmelidir. İttifak yapacaksak DSP ile yaparız.

Enflasyonu durdursun

Mesut Bey korkmadan, çekinmeden enflasyonla mücadele programını uygulasın. 24 Ocak'ta Süleyman Bey'in gösterdiği cesareti göstersin. Bizim bir seçim zorlamamız yok. Bu hükümet yatıp kalkıp CHP muhalefetine dua etmelidir.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!