Özürlü kızdan özgürlük mesjajı

Güncelleme Tarihi:

Özürlü kızdan özgürlük mesjajı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2007 16:09

İzmir'de konuşma engelli ve Wilson hastalığı bulunan G.H., evden ayrıldıktan sonra fuhuş şebekesinin eline düştü

Haberin Devamı


. Fuhuşa aracılık suçundan poliste çok sayıda kaydı bulunan S.E. tarafından erkeklere pazarlandığı belirlenen G.H.'nin, cep telefonundan mesaj göndererek yardım istemesiyle harekete geçen polis ekipleri, genç kızı kurtardı. Operasyonda, G.H. ile fuhuş yaptıkları belirlenen üç kadın ve S.E. de gözaltına alındı. Yazılı ifadesi alındıktan sonra serbest barıkılan G.H., kendisini mal gibi hissettiğini, genç kızlardan dikkatli olmalarını istediğini anlattı. Kızının fuhuş batağından kurtarılmasına sevinen Şeride H. ise, “Özürlü ve hasta bir kıza bunların yapılması insanlık dışı. En büyük cezaları almalarını istiyorum” dedi.
Karşıyaka'da annesi Şeride H. ile birlikte yaşayan G.H., bir süre önce yaşadığı psikolojik sorunların da etkisiyle evden kaçtı. Konuşma engelli olan ve lise birinci sınıfta geçirdiği Wilson hastalağının ardından eğitim hayatı da biten G.H., ailesinin aramalarına rağmen bulunamadı.

Haberin Devamı


FUHUŞ BATAĞINA DÜŞTÜ


Dışarıda geçirdiği zaman içerisinde sokaklarda kaldığı belirlenen G.H., bu sırada fuhuşa aracılık etmek suçlarından poliste çok sayıda kaydı bulunan 46 yaşındaki S.E. ile tanıştı. S.E.'nin yakın ilgisine daha fazla direnemeyen genç kız, bir süre sonra da para karşılığında erkeklerle ilişkiye girerek fuhuş yapmaya başladı.
İçine girdiği girdaptan kurtalamayacağını anlayan G.H., evine dönmesine izin verilmemesi üzerine annesine cep telefonundan mesaj göndererek yardım istedi. Genç kızdan gelen yardım istediği ve anne Şeride G.'nin de ihbarıyla Ahlak Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı.

Alınan bilgiler doğrultusunda yapılan araştırmalarda, S.E.'nin Bahriye Üçok Bulvarı'nda bir apartmanda fuhuş yaptığı belirlendi. Ekiplerin takibi sonunda dairede fuhuş yapıldığı sırada operasyon düzenlendi.


BASKINLA KURTARILDI


Baskında para karşılığında erkeklerle birlikte oldukları belirlenen G.H. ile F.Y., G.H. ve T.H. ile fuhuşa aracılık yaptığı belirlenen S.E. gözaltına alındı. Ahlak Büro Amirliği'ne götürülen zanlılardan konuşma özürlü olan G.H. ile üç arkadaşı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Sabıkalı olan S.E. ise yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

Haberin Devamı

Serbest bırakıldıktan sonra ailesine teslim edilen G.H., emniyet müdürlüğünden ayrılırken kendisini mal gibi hissettiğini, genç kızlardan dikkatli olmalarını istediğini anlattı.
Kızının fuhuş batağından kurtulmasının mutluluğunu yaşayan Şeride H. ise, “Özürlü ve hasta bir kıza bunların yapılması insanlık dışı. En büyük cezaları almalarını istiyorum” dedi.


WİLSON HASTALIĞI NEDİR


Karaciğer, beyin ve gözde daha belirgin olmak üzere, vücutta aşırı miktarda bakır birikimiyle seyreden kalıtsal bir hastalıktır. Her ne kadar bakır birikimi doğuştan itibaren başlarsa da hastalık bulguları ileri yaşlarda (6 ve 40 yaşlar) ortaya çıkmaktadır. Tanı konmuş en yaşlı hasta 70 yaş üzerindedir. Dünyada yaklaşık olarak her 30 bin kişide 1 görülmektedir. Hastaların yüzde 40’ı karaciğere ait bulgularla başvurur. Diğer hastalarda ilk semptomlar ya nörolojik veya psikolojik ya da her ikisi ile; dalgınlık, kasılmalar, titremeler, konuşma bozuklukları, ani kişilik değişmeleri uygunsuz davranışlar ve okul performansında bozukluklar, nöroz ve psikoz ile ortaya çıkar. Beyinin her iki yarısında bakır birikimi olmasına rağmen semptomatik bulgular beynin bir yarısıyla ilgili olarak ortaya çıkabilir. Birçok hastada Keiser-Fleicher halkası adı verilen gözün kornea tabakasında bakır birikimine bağlı bir halka gelişebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!