Özürlü gencin başlık parası çıkmazı

Güncelleme Tarihi:

Özürlü gencin başlık parası çıkmazı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2007 12:33

Ağrı'da yaşayan sağır ve dilsiz Ekrem Kaya (34), sevdiği kızla evlenebilmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı.

AK Parti Ağrı İl Başkanlığında çaycı olarak çalışan Ekrem Kaya (34), Doğubayazıt ilçesinde yaşayan Güler Azrak (22) ile evlenebilmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak yardım istedi.

Başbakan Erdoğan'a AK Parti'nin Ağrı mitingi sırasında giderek durumunu anlatan Kaya, Erdoğan'ın Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar ile AK Parti Ağrı İl Başkanı Hasan Arslan'ın talimat vermesi, ilgililerin devreye girmesi ile Güler Azrak ile nişanlandı.

Nişan öncesinde Güler Azrak'ın babası Osman Azrak'ın kendisinden 5 bin YTL başlık istediğini anlatan Kaya, “O zaman bize arabulucu olanlar, 'Sen merak etme hallederiz' dediler. Ancak, istediğim kadar yardımı kimseden alamadım. Evlenebilmem için 5 bin YTL başlık parası ile birlikte en az 30 bin YTL'ye ihtiyacım var. Bu nedenle Başbakan Erdoğan'a mektup yazdım. O, Ağrı mitingi sırasında benimle ilgilendi ve nişanlanmama vesile oldu. Yine yardımcı olursa sevdiğim kızla evlenebilirim. Yoksa, kızın babası vazgeçecek” diye konuştu.

4 BİN 500 YTL YARDIM YAPILDI

Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar ile AK Parti Ağrı İl Başkanı Hasan Arslan'ın kendisine toplam 4 bin 500 YTL yardımda bulunduklarını anlatan Kaya, “Sayın Valimiz 2 bin YTL, il başkanlığında bulunan arkadaşlarım
da kendi aralarında toplayarak 2 bin 500 YTL verdiler. Ancak, bu para  evlenebilmem için yeterli değil” dedi.

Özürlü 2 kardeşi daha olan Kaya, ailesinde çalışabilen tek kişinin kendisi olduğunu, bu nedenle maddi sıkıntılar çektiklerini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri önünde fotoğraf çektiren ve Erdoğan'ın resimlerini öpen Ekrem Kaya, “Ben inanıyorum ki Başbakanımız mektubum eline ulaştığı zaman bana yardım edecektir” dedi.

Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar da Ekrem Kaya'ya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yardımda bulunduklarını, ancak 30 bin YTL'nin verilmesinin mümkün olmadığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!