Öztürk: 300 vatandaş dilekçe verdi

Güncelleme Tarihi:

Öztürk: 300 vatandaş dilekçe verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2012 16:29

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, İstabul Büyükşehir Belediyesi'nin “Haydarpaşa Garı ile Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı”na haftasonundan itibaren yaklaşık 300 vatandaşın belediyeye gelerek itiraz dilekçesi doldurduğunu kaydederek, itirazın, sadece meydan düzenlemesine değil, Haydarpaşa Garı çevresinde yapılaşma getiren planın tamamına olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Kadıköy Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İBB'nin “Haydarpaşa Garı ile Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı”na Kadıköy Belediyesi'nin itirazından sonra Kadıköy'de yaşayanların da itiraz ettiği kaydedildi.Vatandaşların, nüfus cüzdanı ile geldikleri belediyede, Kadıköy Belediyesi'nin hazırladığı dilekçeyi imzalayarak bireysel başvuru yapıp itiraz hakkını kullandıkları ve “Atatürk Anıtı'nın kaldırılmamasını, planın değiştirilmesini, Kadıköy'e yakışır bir meydan düzenlenmesi yapılmasını” istedikleri ifade edildi.
Plana itiraz etmek isteyenlerin, Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar başvuru yapabilecekleri ifade edilerek, belediyenin, itirazları takip ederek yasal işlemleri gerçekleştireceği bildirildi.

“Biz Kadıköy'e yakışır bir meydan istiyoruz”

Haberin Devamı

Kadıköy Belediye Başkanı Öztürk, kamuoyuna “Atatürk Anıtı'nın kaldırılmak istenmesi”yle yansıyan plana, Kadıköy Belediyesi ve Kadıköylüler'in itirazı olduğunu belirterek, İBB'nin açıklamalarıyla kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini savundu.Konunun topluma sadece “Atatürk Anıtı'nın kaldırılacağı” şeklinde yansıdığını ancak başka konuların da bulunduğunu kaydeden Öztürk, şöyle devam etti:“Planın adı, Haydarpaşa Garı ile Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı, ancak bu planda korunan bir şey yok. Anıtlar Kurulu, Haydarpaşa Garı'nın tarihi işlevinin sürmesi görüşünü kararlaştırdı. Buna rağmen, Haydarpaşa Garı çevresinde büyük bir yapılaşma yoğunluğu getiriliyor. Haydarpaşa Garı için 'kültürel tesis, konaklama alanı, alt katlar gar, üst katlar konaklama tesisi' ifadesi kullanılıyor. Yani oraya nostaljik bir tren gelecek, üstü yine otel yapacaklar. Oysa hemen garın arkasına yine tamamı turizm ve konaklama olmak üzere bir alanı ayrılmış. Bunlar varken niye gar bir daha konaklama tesisi yapılıyor? Amaçları Atatürk Heykeli'ni tartıştırarak, aslında Haydarpaşa Projesini kaçırmak.”

Öztürk, planda Atatürk Anıtı'nın bulunduğu alanın “panayır ve fuar alanı” olarak işaretlenip ayrıldığına değinerek, şu görüşlere yer verdi: “Atatürk Anıtı'nın bulunduğu meydan 4 bin 729 metrekarelik bir alan olarak ayrılıp, fuar, panayır ve festival alanı olarak planlanmış. Plan notu olarak da 'sökülüp takılabilen üniteler yer alabilir, bodrum kat yapılmamak' şartıyla ifadeleri eklenmiş. Büyükşehir Belediyesi, anıtı kaldırmayacağız diyor, bunda samimiyse gelsin plandaki bu fuar ve panayır alanı bölümünü, Atatürk Heykeli'nin olduğu bölümden alıp, başka yere kaydırsın. Orada İSKİ ve İSPARK'ın alanı var. Fuar için bu bölümler uygun. Büyükşehir, Kadıköylülerin denizi gördüğü, törenler için kullandığı anıttan ve çevresinden elini çeksin. Biz Kadıköy'e yakışır bir meydan istiyoruz. Kadıköylüler'in hakkını korumak zorundayız. Planın sadece Kadıköy Meydanı, Atatürk Anıtı bölümü değil, bunlarla beraber bölgedeki yoğunluğu arttıracak diğer detaylarıyla tamamına itirazımız var.”

Haberin Devamı

Haftasonundan itibaren yaklaşık 300 vatandaşın belediyeye gelerek itiraz dilekçesi doldurduğunu belirten Öztürk, itirazın sadece meydan düzenlenmesine değil, Haydarpaşa Garı çevresinde yapılaşma getiren planın tamamına olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!