Özpetek İtalyan Oscar'ına aday

Güncelleme Tarihi:

Özpetek İtalyan Oscarına aday
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2007 08:52

Yönetmen Ferzan Özpetek, ''Bir Ömür Yetmez (Aşklara ve Dostluklara)'' filmiyle İtalya'nın Oscarları sayılan Gümüş Kurdele Sinema Ödülleri'ne altı dalda aday gösterildi.

Haberin Devamı

"Bir Ömür Yetmez", "en iyi yönetmen", "en iyi kadın oyuncu", "en iyi yardımcı kadın oyuncu", "en iyi yardımcı erkek oyuncu", "en iyi senaryo" ve "en iyi şarkı" dallarında yarışacak.
 
Gümüş Kurdele Sinema Ödülleri, 23 Haziran'da Sicilya adasının Taormina sahil kentinde sahiplerini bulacak.
 
Ferzan Özpetek'in yönettiği filmde başrolleri Stefano Accorsi, Margherita Buy, Pierfrancesko Favino ve Serra Yılmaz paylaşıyor.

Dram türündeki filmde, 40'lı yaşlarına gelmiş bir grup arkadaşın dostluklarını, sevgilerini ve hayatlarını sorgulaması konu ediliyor.
 
Dostlukta olduğu kadar aşkta da ayrılığı kabul edememek bu arkadaş grubunu; duyguları, heyecanları ve en derin korkularıyla yüzleşmeye zorluyor.
 
Özpetek, filmde iki Türkçe şarkıya da yer veriyor. Işın Karaca’nın seslendirdiği ve Sezen Aksu ile Yıldırım Türker’in bir şarkısı olan “Bitmemiş Tango” ve Nil Karaibrahimgil’den “Pırlanta”.
 
1959 doğumlu Ferzan Özpetek, ilk filmi “Hamam”dan itibaren tüm filmleri ile uluslararası düzeyde takdir gördü ve aralarında İtalya’nın en büyük sinema ödülü David di Donatello’nun da yer aldığı birçok ödül kazandı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!