Özlemle anıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Özlemle anıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 60. yıldönümünde bütün yurtta, KKTC'de ve Türkiye'nin dış temsilciliklerinde törenlerle anılıyor.

Atatürk'ü Anma Haftası çerçevesinde dün başlayan etkinlikler, bugün, Atatürk'ün Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te doruğa ulaşacak. Bütün yurtta Atatürk'ün anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapılacak. Saygı duruşuna sirenler, kara ve deniz araçları da klaksonları ile eşlik edecek.

Ankara'da bugün yapılacak törenler, protokole dahil olanlar ve davetlilerin saat 08.45'te Anıtkabir Aslanlı Yol'un başlangıcında yerlerini almalarıyla başlayacak. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, saat 09.05'te Büyük Önder'in huzuruna çıkacak ve Türkiye Cumhuriyeti adına çelenk koyacak. Saygı duruşunun ardından, 5 bin kişilik 75. Yıl Cumhuriyet Korosu marşlar seslendirecek. Demirel, daha sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak.

SEVGİ ZİNCİRİ

Cumhuriyetin 75'inci yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen ve milyonlarca kişinin katıldığı yürüyüşlerden sonra, dün de ‘‘Atatürk'ü Anma Haftası’’ çerçevesinde binlerce Ankaralı genç, Ata için ‘‘sevgi zinciri’’ oluşturdu, mozoleye ‘‘sevgi çelengi’’ bıraktı. Dün sabahtan başlayarak yine on binlerce kişi Anıtkabir'i ve Atatürk'ün mozolesini ziyaret etti.

Ankara Valiliği'nin düzenlediği ‘‘Atatürk'ü Anma Haftası’’ Ata'ya Sevgi Yürüyüşü ile başladı. Eski TBMM Binası önünde toplanan Kara Harp Okulu, Jandarma Astsubay Okulu, Polis Okulu, sivil okullar, izciler, sporcular ve seğmenlerden oluşan binlerce genç, TBMM'den Anıtkabir'e kadar el ele tutuşarak sevgi zinciri oluşturdular.

Ellerinde dev bir Türk bayrağı ile bez Atatürk posterinin de taşındığı yürüyüşte, megafondan okunan 10. Yıl Marşı'na gençler de eşlik etti. Gençler yürüyüş sırasında zaman zaman ‘‘Yaşasın Atatürk, Yaşasın Cumhuriyet’’ sloganları attılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!