Özgürlüğe diye ölüme gittiler

Güncelleme Tarihi:

Özgürlüğe diye ölüme gittiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2001 01:43

Bodrum'dan Yunanistan'a kaçmaya çalışan mültecilerin içinde bulunduğu tekne fırtına ve panikten battı. 5 mülteci boğuldu, 17 kişi kayıp.

İSTANBUL'dan Bodrum'un Bitez Beldesi sahiline getirilen ve Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek isteyen Mozambik, Sudan ve Nijeryalı çoğu üniversite öğrencilerinden oluşan 27 kaçak, 8 metrelik 'Kelpe' adlı eski balıkçı teknesine bindirildi. Dün sabaha karşı saat 02.00 sıralarında hareket eden tekne, kıyıdan henüz 30 metre uzaklaştıktan sonra su almaya başladı. Bir yandan elverişiz hava koşulları, bir yandan çıkan panik nedeniyle bazı kaçaklar suya atlarken tekne de alabora olup battı.

Derinlik 2 metreydi

Teknenin battığı yerde suyun derinliği sadece 2 metre olmasına rağmen kamarada bulunanlar sıkışarak dışarıya çıkamadı. Tekneden atlayıp, sahile çıkmayı başaran 3'ü Sudanlı, 2'si Nijeryalı toplam 5 kaçak, ambulansla Üniversal Bodrum Hospital'a kaldırıldı. Jandarma Kıyı Koruma Timi'ne ait dalgıçlar tarafından karaya çekilen teknede yapılan aramada kamarada sıkışıp, yaşamını yitiren 5 erkeğin cesedi çıkarıldı.

Kayıplar aranıyor

Ölenlerden birinin üzerinden çıkan kimlikten Mozambik'teki Domascus Üniversitesi öğrencisi Jakop Rijekine (27) olduğu anlaşıldı. Yüzerek kurtulmayı başaranların verdiği bilgiye göre 17 kişinin kayıp olduğu ortaya çıktı. Teknenin çok eski olduğu ve su alarak battığı anlaşılırken, işi organize ettiği tahmin edilen İbrahim Hayta aranıyor. Sahil Güvenlik ekipleri denizde, Jandarma da karada arama çalışmalarını sürdürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!