Özgür Suriye Ordusu Türkiye’den taşındı

Güncelleme Tarihi:

Özgür Suriye Ordusu Türkiye’den taşındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 00:00

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), komuta merkezini Türkiye’den Suriye’ye taşıdı. ÖSO’nun Askeri Konsey Başkanı Tuğgeneral Mustafa el Şeyh, dün AP’ye yaptığı açıklamada böylece tüm isyancı grupları birleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

El Şeyh taşınmanın önceki hafta gerçekleştiğini belirtti.

ÖSO komutanı Albay Riyad el Esad ise Suriye içinde bilinmeyen bir yerde çekildiği söylenen “Özgür Suriye Ordusu’nun 1 numaralı tebliği” başlıklı bir video yayınlayarak, “Komuta kurtarılmış bölgelere taşındı” ifadesini kullandı. Rejime karşı savaşta en önemli isyancı grup olan ÖSO, Türkiye’den yönetildiği için eleştiriliyordu. Örgütün çok sayıda yerel isyancı birlik üzerindeki otoritesinin sınırlı olduğu iddia ediliyordu. Geçen hafta ÖSO’nun isim değiştirerek yeniden yapılanmaya gideceği açıklanmış, Albay Esad ise buna karşı çıkmıştı.

‘Türkiye’ye de yayılır’

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği yeni Suriye özel temsilcisi Lakhdar Brahimi, El Arabiya kanalına verdiği demeçte Suriye krizinin devam etmesi halinde komşu ülkelere sıçrayarak küresel bir sorun haline geleceğini söyledi. Brahimi, “Sorun şimdiden Lübnan’a sıçradı. Mülteci krizi olarak Türkiye’ye ve Ürdün’e de sıçramaya başladı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!