Özel okullarda yönetim bölündü

Güncelleme Tarihi:

Özel okullarda yönetim bölündü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na verilen ve ilk başkanlığını İbrahim Arıkan'ın yapacağı yeni derneğin yönetim kurulunda Tarık Akan da yer aldı.

Merkezi İstanbul'da bulunan Özel Okullar Derneği'ne alternatif olarak şimdilik başkanlığını İbrahim Arıkan'ın yapacağı yeni bir dernek kuruluyor. 20 yılı aşkın zamandır özel okulların biraraya gelerek kurduğu derneğe karşı kurulan ‘ÖZOKBİR’ adlı yeni derneğin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı'na verildi.

Yeni dernek gerekli izni alırsa, özel okullar arasında kıyasıya bir yarış olacak. ‘ÖZOKBİR’ adını taşıyacak olan derneğin geçici Yönetim Kurulu da oluşturuldu. Yaklaşık altı aydır çalışmalarını sürdüren yeni derneğin kurucu üyeleri ve geçici Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Başkan: İbrahim Arıkan- MEF Eğitim Kurumları, İkinci Başkan: İlter Çelik-Batı Koleji, Üyeler: Tahsin Tarık Üregül (Akan)Özel Taş İlköğretim Okulu, Dr. Kemalettin Erbilgin- Özel Meralcan Okulları-Samsun, Mehmet Ateş- Özel Çapa Akşam Lisesi, Vedat Eryetiş- Pendik Akşam Lisesi, Erdoğan Yılmaz- Özel Irmak ilköğretim.

ÖZOKBİR tarafından yapılan açıklamada, mevcut derneğin özel okullara sahip çıkmadığı ileri sürülerek, şöyle denildi:

‘‘Mevcut dernekten artık birçok okul ümidini kesti. Özellikle son zamanlarda özel okulların yaşadığı birçok sıkıntının yanısıra mali sıkıntılara da mevcut dernek duyarsız kalıyor, herhangi bir yardımda bulunmuyor. Bu düşünce ile okulların geleceğini daha iyi bir noktaya taşımak amacıyla yeni bir dernek kurmaya karar verdik.’’

Özel Okullar Derneği Başkanı Dündar Uçar, ise 20 yılı aşkın süredir çalışmalarını sürdüren derneğin Türkiye'nin belli illerinde teşkilatlandığını söyleyerek, ‘‘Bu derneğimiz, okullarımıza ve çalışmalarımıza ışık tutan tek dernektir’’ dedi. Uçar, alternatif dernekle ilgili olarak, ‘‘Ufak politikalarla uğraşılmasın’’ diyerek, şöyle konuştu:

‘‘Bütün çalışmaları derneğimiz yürüttü. Bunun için ikinci dernek kurup, sektörü parçalanmış gibi göstermeye ihtiyaç yok. Herkese açığız. Çalışmalarımız demokratiktir. Dernek kurmaya ihtiyacı olanlar bu derneğe başvurarak, arzu ettiklerinde burada konuşmaları gerekirdi. Beklenti ve istekleri varsa, bunları derneğimizde dile getirebilirlerdi. Çağdaş, gelişme ve parçalanma, ufak politikalar üzerinde koşmak iyi değildir. Bunun yerine bütünleşme ve büyüme hareketleri içine girilmeli. Sağduyunun ağır basacağını ve böyle fazla dernekler yerine bir vücut içinde toplanacağımızı ümit ediyorum.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!