Özel okullar için 32 bin öğrenci yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Özel okullar için 32 bin öğrenci yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2005 02:05

On beş ilde 100 merkezde yapılan ve 32 bin 40 öğrencinin katıldığı Özel Okullar Sınavı, dün gerçekleştirildi. Sonuçlar temmuz ayının ikinci haftasında ilan edilecek.  Özel Okullar Soru ve Yanıtları

Yetkililer, sınav değerlendirmesinde 3 yanlışın 1 doğruyu götüreceğine dikkat çektiler. Özel okullar, toplam 3 bin 659 öğrenci alacak. Bu rakamın 5 bine çıkartılabileceği belirtildi.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Sınav Yürütme Kurulu Başkanlığı’nca yapılan Özel Okullar Sınavı dün yapıldı. Türkiye’nin 15 ilindeki 100 merkezde 32 bin 40 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen sınav sonunda 3 bin 659 öğrenci özel okullara girmeye hak kazanacak. Bu sayı ek kontenjanlarla 5 bine kadar yükselebilecek.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Sınav Yürütme Kurulu Başkanı Yusuf Tavukçuoğlu, İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun ve Gaziantep’in de aralarında bulunduğu 15 ilde saat 10.00’da başlayan ve tek oturumda yapılan sınavın, saat 12.00 itibariyle tamamlandığını kaydetti. Sınavda öğrencilere, Türkçe, matematik, fen ve sosyal bilgilerden her alanda 25 olmak üzere toplam 100 soru yöneltildiğini belirten Tavukçuoğlu, ‘Sınav değerlendirmesinde 3 yanlış bir doğruyu götürecek. Sonuçlar temmuz ayının ikinci haftasında ilan edilecek’ dedi.

Sınav maratonu

Özel okullar giriş sınavı ile başlayan sınav maratonu, 12 Haziranda ilköğretim son sınıf öğrencilerinin Liselere Giriş Sınavı (LGS) ile devam edecek. Lise son sınıflar ise 19 Haziran’da üniversite kapısını aralamak için yarışacak. Öğrenci Seçme Sınavı’na 1 milyon 850 bini aşkın aday katılacak. Yine lise son sınıf öğrencilerinin ÖSS’nin ardından gireceği Yabancı Dil Sınavı da 26 Haziran’da yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!