Özel Kuvvetler Komutanlığı bordo bereli subay alımı temin sınav tarihi yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

Özel Kuvvetler Komutanlığı bordo bereli subay alımı temin sınav tarihi yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2016 11:22

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde Özel Kuvvetler Komutanlığında istihdam edilmek üzere bordo bereli subay alımı için sınav tarihleri yayımlandı. Dünyanın sayılı askeri birliklerinden olan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda bordo bereli subay alımı için sınav tarihi belli oldu. İşte, dışarıdan personel alımına başlayan Özel Kuvvetler Komutanlığı bordo bereli subay alımı için detaylı bilgiler

Haberin Devamı

2016 Yılı Özel Kuvvetler Komutanlığına Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Temin faaliyeti kapsamında çağrılan adayların, 2015 ve 2016 yıllarına ait KPSSP3 puanlarından en son girdiği sınav puanı (2016 puanı yok ise 2015 puanı) esas alınmıştır. KPSSP3 puanları arasında fark gözetmeksizin, adaylar en yüksek puandan en düşük puana göre sıralamaya tabi tutulmuş ve sıralama kontenjanın 20 katı olarak belirlenmiştir. İdarenin ihtiyaçları doğrultusunda ek çağrı yapılmıştır. Bu kapsamda KPSSP3 puanı 55,0000 ve üzeri olan adaylar seçim aşaması faaliyetlerine çağrılmıştır. (05 ve 12 Aralık 2016 da yayımlanan ilanlarda çağrılmayan adaylar çağrılmıştır.) Çağrılan adaylar Kayıt Kabul ve Fiziki Yeterlilik Testine tabi tutulacaktır. Bu faaliyetler aşağıda belirtilen yer ve tarihlerde icra edilecektir.

a. Sınav yeri: MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında (Mamak/ANKARA)

b. Sınav tarihleri: 25-29 Aralık 2016

2. Adayların seçim aşaması faaliyetlerine katılacakları tarihlere ulaşmak için tıklayınız…

3. Seçim Aşaması Faaliyetlerinde (Kayıt Kabul Faaliyetleri, Fiziki Yeterlilik Testi FYT) başarılı olan adayların mülakat sınav tarihleri bilahare www.msb.gov.tr genel ağ adresinde yayımlanacaktır.

4. Başvuruda bulunan adaylardan sınavlara çağrılanlar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte MEBS Okulu ve Eğt. Mrk. Komutanlığında (Mamak/ANKARA) hazır bulunacaklardır.

5. Adayların getirecekleri belgeler ve seçim aşaması ile ilgili diğer hususlar Başvuru Kılavuzunda belirtilmiştir. Adaylar başvuru kılavuzunda belirtilen hususlara ilave olarak, “Sınav Giriş Belgesi”nin yazıcı çıktısı ile “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formunu (3 adet)” doldurarak, sınava gelirken yanlarında getireceklerdir.

6. Adayların nüfus cüzdanı (kimlik), diploma, terhis belgesi vb. belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini getirmeleri, asıl belgelerini teslim etmemeleri önem arz etmektedir.

7. Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun işlemleri iptal edilecektir.

8. Askerlik hizmetini yapmayan adaylar sınavlara gelirken; son bir ay içerisinde alınmış askerlik durum belgesinin (askerlik şubesi veya e devlet üzerinden alınmış olan) aslını ve bir adet fotokopisini yanlarında getireceklerdir.

9. Halen askerlik hizmetine devam eden;

a. Yedek subaylar için görevli bulunduğu birlik ve kurumlardaki üç sicil amirinden, örneği başvuru kılavuzu TABLO-3’de bulunan “Muvazzaf Subay Olur” nitelik belgesini almış olması, aynı şekilde yedek subay olarak askerlik hizmetini yapanlar veya yapmakta olanların bu görevlerinde aldıkları sicilin, sicil tam notunun % 85 veya daha üstünde olması gerekmektedir.

b. Askerlik hizmetini 1111 sayılı Askerlik Kanunu/1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamında erbaş ve er olarak yapanlar için görevli bulunduğu birlik ve kurumlardaki üç sicil amirinden, örneği başvuru kılavuzu TABLO-4’de bulunan “Muvazzaf Subay Olur” nitelik belgesini almış olması gerekmektedir.

10. Seçim aşaması faaliyetlerine gelmeden önce ilgili açıklamaları ve başvuru kılavuzunu tekrar okuyunuz ve çağrıldığınız tarihi mutlaka bir kez daha kontrol ediniz.

11. Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.

Haberin Devamı

Seçim aşaması çağrı tarihleri ve yeri ile ön başvuru sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız

Haberin Devamı

Başvuru Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız
Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu; (Bu belgelere başvuru kılavuzundan da ulaşılabilmektedir) ulaşmak için tıklayınız… Doldurma talimatına ulaşmak için tıklayınız

SINAV İŞLEMLERİ BEŞ AŞAMALI OLACAK

Sınav seçim faaliyetleri için çağrılan yere gelen adaylar, dört aşama ile mülakatı sonlandıracak. İlk olarak kayıt işlemini tamamlayan adaylar, ön sağlık muayenesi aşamasının ardından fiziki yeterlilik testine girecek. Bu aşamayı tamamladıktan sonra kişisel değerlendirme testine tabi tutulacak. Adaylar son olarak mülakata girdikten sonra sonuçların açıklanmasını bekleyecek. İşte adım adım aşamalar;

Haberin Devamı

(a) Kayıt Kabul Faaliyeti:
Ön başvurusu kabul edilen adayların kayıt kabul aşaması için getirecekleri belgeler, Kayıt Kabul Komisyonunca teslim alınacak ve başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları mevzuat esaslarına göre kontrol edilecektir. Kontrol sonucunda eksik belgesi olan ve başvuru şartlarını taşımayan adaylar sınavın müteakip aşamalarına alınmayacaktır. Adaylar kayıt kabul esnasında üç adet güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına esas formunu elden teslim edeceklerdir.

(b) Fiziki Yeterlik Testi (FYT):
(I) Adaylar mekik, şınav ve koşu (1500m veya hedef koşusu) branşlarından değerlendirilecektir. Yapılacak değerlendirmeye esas FYT standartları TABLO-2’dedir. Adaylar her branştan en az bir puan almak zorundadır. Bir branştan puan alamayan aday bir sonraki branşa
giremez; istediği takdirde başarısız olduğu branş veya branşlardan itiraz sınavına girebilir. İtiraz sınavından da puan alamaz ise adayın işlemleri sonlandırılır.
(II) Tüm branşlardan başarılı olan adaylar mülakata girmeye hak kazanırlar.
(III) Adayların FYT notu, üç branştan elde edilen puanların toplamının üçe bölünmesiyle elde edilir.
(IV) Fiziki Yeterlilik Testlerine katılan adaylar, kendileri için herhangi bir sağlık sorunu olmadığını kabul ve beyan etmiş sayılır. Bu nedenle sınavlar süresince meydana gelebilecek herhangi bir sağlık sorununda sorumluluk adaylara aittir. Fiziki Yeterlilik Testlerinin
yapılacağı günde sağlık durumu itibarıyla testlere katılamayacak durumda bulunan adaylar (ameliyatlı, kırık, burkulma, hamile, vb.) sınavlara kabul edilmezler. Bu durumda haklarını kaybetmiş sayılırlar.
(V) FYT’de adayın; sakatlanması, yaralanması, vb. gibi ortaya çıkabilecek durumlarda sağlık yönünden sorumluluk sınav merkezlerine ait değildir. Ayrıca testlerin yapılacağı günde, sağlık durumu itibariyle testlere katılamayacak durumda olan adaylar, sınavlara kabul
edilmeyecek ve kendisine başka bir sınav hakkı verilmeyecektir.

(c) Kişilik Değerlendirme Testi:
Tüm adaylara Kişilik Değerlendirme Testi uygulanacaktır. Kişilik Değerlendirme Testi nota tahvil edilmeyecek, mülakatta kanaat oluşturmaya yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

(ç) Genel Sağlık Muayenesi

(d) Mülakat:
Mülakat; adaylarda bulunması gereken ve testlerle tespiti mümkün olmayan niteliklere adayın sahip olup olmadığını tespit etmek, adayın diğer aşamalarda ölçülemeyen kişisel özelliklerinin değerlendirilmesini sağlamak maksadıyla “yeterli bir zaman içerisinde adayın geçmişi,
kişiliği, psikolojik yapısı, kendini ifade edebilme yeteneği ve askerlik mesleğine ön yeterliliğin tespiti gibi konuların değerlendirildiği” planlı bir görüşmedir.

SEÇİM AŞAMASINA GELİRKEN BUNLARI UNUTMAYIN

(1) Üç adet güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına esas form, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu ve Doldurma Talimatı TABLO-5’tedir. (Bilgisayar ortamında ve doldurma talimatına uygun olarak doldurulacaktır.)
(2) Nüfus cüzdanı fotokopisi, Aday kendisine ait nüfus cüzdanının bir adet fotokopisini beraberinde getirecektir. Nüfus cüzdanın aslı seçim aşamalarında adayın üzerinde bulunacaktır.
(3) Askerî kimlik fotokopisi, Hâlen askerlik yapan/askerde olan aday, kendisine ait askerî kimlik kartının bir adet fotokopisini beraberinde getirecektir. Askeri kimlik kartının aslı seçim aşamalarında adayın üzerinde bulunacaktır.
(4) Lisans diploması, Aday; mezun olduğu en az dört yıl süreli fakülte/yüksekokuluna ait diplomasının veya mezuniyet belgesinin aslını beraberinde getirecektir. Bu belgenin bir adet fotokopisini veya mezun olunan fakülte/yüksekokulun yetkili makamlarınca onaylı örneğini beraberinde ayrıca getirecektir.
(5) Denklik belgesi, Öğrenimlerini yurt dışında bitirenler için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış denklik belgesinin aslı (Adayın yanında olacaktır.) ve bir adet fotokopisini getireceklerdir.
(6) Not Durum Belgesi (Transkript), Bitirdiği en az 4 yıl süreli fakülte/yüksekokula ait okuduğu süre ve dersleri gösteren
not durum belgesinin aslı ve fotokopisi (Adayın ismi, okul ve mezun olunan bölüm ismi bulunmayanların belgesi kabul edilmeyecektir.).

(7) Terhis Belgesi (Askerlik hizmetini bitirenler için),
(a) Terhis belgesinin aslı (Adayın yanında olacaktır) ve bir adet fotokopisi veya,
(b) Terhis belgesinin önlü ve arkalı olmak üzere fotokopisi [Askerlik Şubelerinden onaylı suretini (Onaysız fotokopi kabul edilmez.)].
(8) Askerlik Durum Belgesi, Askerlik hizmetini yapmayan erkek adaylar için, 01 Aralık 2016 tarihinden sonra alınmış askerlik durum belgesinin aslı (Adayın yanında olacaktır.) ve bir adet fotokopisi.
(9) Şehit/gazi eş ve çocuklarına ait ilgili kurumdan (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından) alınmış onaylı belgenin aslı (adayın yanında olacaktır.) ve bir adet fotokopisi, Şehit/gazi yakını adayın anne/baba veya eşi TSK’ya mensup ise bağlı olduğu Kuvvet Komutanlıklarının Personel Başkanlığından, diğer kamu kurumlarına mensup ise mensup oldukları Bakanlık ve Sosyal Güvenlik Kurumunun her ikisinden de belge alacaklardır.
(10)Anne/baba veya eşi TSK’ya mensup ise bağlı olduğu Kuvvet Komutanlıklarının Personel Başkanlığından, diğer kamu kurumlarına mensup ise mensup oldukları Bakanlık ve Sosyal Güvenlik Kurumunun her ikisinden de belge alacaklardır.
(11) Adli sicil kaydı,
Başvuru formunda ADLİ SİCİL KAYDI’nı “EVET” olarak işaretleyenler, konu hakkındaki adli evraklarının aslı (Adayın yanında olacaktır.) ve bir adet fotokopisini (Mahkeme kararı, iddianame vb.) ikinci aşama sınavlarına gelirken getireceklerdir.
(12) Fotoğraf,
Adayın en son halini gösterir 4,5x6 cm. ebadında 8 adet (cepheden çekilmiş arkası beyaz fon) fotoğraf (Dört tanesi dosyaya takılacaktır. Diğerleri zarf içerisinde adayın yanına bulunacaktır. Fotoğrafların arka tarafına adayın adı-soyadı, aday numarası tükenmez kalemle
yazılacaktır) getirilecektir.
(13) Nitelik Belgesi (Halen askerlik hizmetini yapanlar için), (a) Halen silahaltında olan 1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar
Kanunu kapsamındaki yedek subaylar, kısa dönem erbaşlar ile 1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında askerlik hizmetini yaparken en az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokullardan bitirenler hakkında birlik komutanlıklarınca bu kılavuzun 2.d. maddesinde
belirtilen nitelik belgeleri tanzim edilecektir.
(b) Nitelik belgesi kontrol formu ile birlikte kapalı, mühürlü zarf içerisinde olacaktır. Açık olarak getirilen nitelik belgeleri kabul edilmeyecektir. İkinci seçim aşaması sınav tarihleri, dağıtım iznine denk gelen adaylar ile halen eğitim birliğinde olan adaylar, nitelik belgelerini eğitim
birliğinden alacaklardır.

(14) KPSSP3 Puanı Belgesi, Geçerli (en son yapılan) Kamu Personeli Seçme Sınavından “KPSSP3 Lisans Puanı” asgari 50 olan sınav belgesi getirilecektir.

(15)Ayrıca yanlarında tükenmez kalem (Mürekkepli kalem olmayacak), kurşun kalem, silgi, fiziki yeterlilik değerlendirme testi için eşofman, şort ve spor ayakkabısı getireceklerdir.

BAKMADAN GEÇME!