Özel kadın geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Özel kadın geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Gösterimdeki ‘‘Kaçak Gelin’’de müstakbel kocalarını rahibin karşısına çıkar çıkmaz terk eden ve sırtında gelinliğiyle düğün mahalinden son sürat kaçan Julia Roberts, özel hayatında da sık sık sevgili değiştirmekle ünlü.

Julia Roberts, 1967'de ABD'nin Georgia eyaletinin Smyrna (bildiğimiz İzmir) kentinde doğmuş. Anne ve babası bir tiyatro okulu yöneten Roberts'ın çocukken oyuncu olmak gibi bir niyeti yokmuş. Büyüdüğünde ne olmak istediği sorulduğunda ‘‘1.80 boyum olmasını, veteriner olmayı ve mutlu olmayı’’ diye cevap verirmiş. İstediği boya ve mutluluğa kavuşan Roberts, veteriner olamadı ama o şahane gülüşü, uzun kıvırcık saçları, uzun bacaklarıyla 1990 yılında ‘‘Pretty Woman/Özel Bir Kadın’’da arz-ı endam ettikten sonra hem erkeklerin, hem kadınların hayranlığını kazandı.

Richard Gere'le başrolleri paylaştığı bu peri masalından sonra ‘‘Yatağımdaki Düşman/Sleeping with the Enemy’’, ‘‘Pelikan Dosyası/The Pelican Brief’, ‘‘Komplo Teorisi/Conspiracy Theory’’ gibi gerilimlerde, ‘‘Genç Ölmek/Dying Young’’, ‘‘Mary Reilly’’, ‘‘Michael Collins’’ gibi dramlarda rol aldı; Spielberg'in bir ‘‘Peter Pan’’ uyarlaması olan ‘‘Kanca/Hook’’ adlı filminde gerçek bir peri kızını, Tinkerbell'i oynadı. Ama kendisinin de söylediği gibi, hayranları onun ‘‘Özel Bir Kadın’’daki ışıltılı ve güzel halini seviyorlardı. O da yedi yıl sonra yine bir romantik komediyle hayranlarının karşısına çıktı: ‘‘En İyi Arkadaşım Evleniyor/My Best Friend's Wedding’’. Bu filmle, kaybeder gibi olduğu popülerliğini yeniden yakalayan Roberts, 1998'de araya bir melodram (Susan Sarandon'la oynadığı Omuz Omuza/Stepmom) sıkıştırdıktan sonra bu yıl iki romantik komedi birden çevirdi: Bunlardan biri şu sıralar bizde de gösterilen ‘‘Kaçak Gelin/Runaway Bride’’, diğeri ise ‘‘Nothing Hill’’. ‘‘Kaçak Gelin’’, Julia Roberts, Richard Gere ve yönetmen Garry Marshall'ı ‘‘Özel Bir Kadın’’dan neredeyse on yıl sonra yeniden bir araya getirirken, ‘‘Nothing Hill’’ de ünlü aktrisi ‘‘Dört Nikáh, Bir Cenaze’’nin kadrosundan Hugh Grant ve filmin senaristi Richard Curtis ile buluşturuyor.

En pahalı kadın oyuncu

Çekimleri Baltimore'da yapılan ‘‘Kaçak Gelin’’in senaryosunda Richard Gere ile bir-iki noktaya itiraz ettiklerini söyleyen Roberts, ‘‘Biz hariç herkes ‘Özel Bir Kadın 2’ istiyordu, ama yine de biraz taviz vermek zorunda kaldık,’’ diyor. Bugün Hollywood'un en yüksek ücreti alan kadın oyuncusu olan selvi boylu Julia (‘‘Kaçak Gelin’’ için 17 milyon dolar almış), kariyerinin başlarında her yeni oyuncu gibi sendikanın saptadığı asgari ücreti, artı % 10 alıyormuş. Bir film için şimdi kazandığı kadar para kazanmanın saçma olduğunu düşünüyor. Ama yine de bir erkek star kadar ücret alan ilk kadın star olarak, ayrımcı bir sistemde gedik açtığı için memnun. Ama etrafında, on yıldır birlikte çalıştığı ajanı gibi işinin ehli kişilerin bulunmasının da bunda payı olduğunu unutmamak gerektiğini belirtiyor. Üç kuruşluk bütçesi olan bağımsız bir filmde çalışmayı da hiç tereddüt etmeden kabul etmeye hazır. Sırada ise yeni bir romantik komedi değil, bir gerilim filmi var. Steven Soderbergh (Seks Yalanları, Aşk ve Para) yönetiminde California'da çevireceği ‘‘Erin Brockovich’’te bir zehirlenme olayını araştıran bir sekreteri canlandıracak olan Julia Roberts, Soderbergh'in bir dáhi olduğunu düşünüyor. Onunla telefonda konuşurken o kadar heyecanlanmış ki, doğru dürüst cümle kuramamış, o yüzden yüz yüze geleceği zaman neler olacağını tahayyül bile edemiyor.

Film sayısı kadar sevgili

Bugüne kadar yirminin üzerinde filmde rol alan Julia Roberts'ın bir o kadar da sevgilisi olduğu söyleniyor. Çoğu rol arkadaşı olan sevgililer listesine Venedikli bir gondolcu, New York'lu bir jimnastik hocası, Los Angeles'lı bir barmen de eklediği söylentiler arasında. Son olarak ünlü bir televizyon dizisi yıldızı olan Benjamin Bratt'le birlikteydi. Ama bilinmez, ‘‘Kaçak Gelin’’de canlandırdığı Maggie gibi o da biraz ayran gönüllü galiba.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!