Özdemir Erdoğan'dan eleştiri bombardımanı

Güncelleme Tarihi:

Özdemir Erdoğandan eleştiri bombardımanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tekirdağ Anadolu Lisesi'ndeki konuşmasında Özdemir Erdoğan, medya, müzik, gösteri ve siyaset dünyasını ağır biçimde eleştirdi, talkşovculara çattı.

Üç saat süren konserinde önce kendisini tanıtan Özdemir Erdoğan, annesinin Ermeni, babaannesinin Çerkez, babasının ise Karadenizli olduğunu ve kendisinin de kırma sayılacağını söyledi. Yaklaşık bin kişiye seslenen sanatçı, isim vermeden Beyaz'ı ‘‘geyik muhabbetçi talkşovcu’’ diye eleştirdi. Yonca Evcimik, Tarkan, Sezen Aksu'yu da ‘‘gençliğin ahlâk yapısını bozan sanatçılar’’ olarak gördüğünü belirten Erdoğan şöyle dedi:

‘‘Söylediğim şu şarkıya bak, estetik var. Eskiler aşkını dahi söyleyemiyor, gizliyor ve utanıyorlardı. Şimdi öyle mi? Sözlere bak: Hepsi senin mi, Yakalarsam much much, Bandıra bandıra ye beni... Doktorlar bile sindire sindire ye diyorlar. Bu şarkıları duyan köy çocukları şehre okumaya geldiğinde aynılarını söylediklerinde, iş okul müdürlerine düşüyor. Yakında ben de TRT'de talkşov yapacağım. Ben programımda geyik muhabbeti yapmayacağım. Klasik talkşovcular, karşılarına alıyorlar sanatçıları, geyik muhabbeti yapıyorlar. Sanki insanlar bu sanatçıları merak mı ediyor. Bir de mikrofonu halka uzatsınlar da göreyim. Ben mikrofonu kaportacıya, boyacıya, memura, işçiye, toplumun her kesimine uzatacağım.’’

Konuşmasında medya ya da çatan Erdoğan, ‘‘Siz onların şişirdiklerine bakmayın. Onları izlemek için para vermeyin. Ben onların hepsinin içine 10 defa ederim’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!